Loved by locals: in Dubai

Loved by locals: in Dubai Linda van der Wel

Linda van der Wel woont sinds twee jaar met haar man in Dubai. “We wilden altijd al eens buiten Nederland wonen en toen het bedrijf waar mijn man werkte hem vroeg naar deze wereldstad te komen, was de keuze snel gemaakt”, vertelt Linda. In deze Loved by locals verklapt ze veel leuke plekken in Dubai waar locals graag komen!

Loved by locals: in Dubai

Linda werkt zelf ook in Dubai en schrijft op haar website www.wanderwel.com over haar ervaringen en favorieten in de stad. “Het prettige van Dubai vind ik het klimaat en het feit dat hier zoveel verschillende mensen met diverse achtergronden in vrede samen in een land wonen. Daarnaast houd ik van de vibe die deze stad met zich meebrengt. Iedereen wil hier slagen of iets maken van zijn leven, ieder persoon heeft een verhaal. Of het nu de taxichauffeur, buurvrouw, of je eigen manager is, iedereen wil hier het beste maken uit het leven. Die vibe is voelbaar.”

Loved by locals: Linda van der Wel met Burj Al Arab

Doordat bijna alles heel toeristisch is, is het lastig om niet-toeristische plekken te noemen. Maar Linda heeft haar best gedaan om plekken te noemen die een stuk minder toeristisch zijn dan de rest!

Lunch

Loved by locals: in Dubai Friends Avenue

“Friends Avenue, zit in JLT. Dat is de ‘woonwijk’ waar ik zelf ook woon en gelegen aan een meer. Leuk om rond te lopen en vol met salonnen en andere eettentjes. Ik heb er zelf ook een blog over geschreven. Die kun je hier lezen.”
Ground Floor, Fortune Executive Tower, Cluster T, JLT, Dubai
www.friendsavenue.ae

“Een andere superleuke plek is de Farm, goed te combineren met Global Village of Miracle Garden. Global Village is een soort zwarte markt maar dan veel groter en heel veel landen zijn daar vertegenwoordigd.”
Nad Al Sheba Area, opposite to Global Village, Dubai
www.thefarmdubai.ae

“Voor goed Pakistaans eten, in een totaal andere wijk ga je naar Rafi’s.” In de wijk Al Satwa wonen voornamelijk Filipijnen en Pakistanen.
Shop 245, Opposite Union Cooperative Society, Near Satwa, Dubai
www.zomato.com/dubai/ravi-restaurant-satwa

Loved by locals: in Dubai Life 'n One

“Hou je van yoga, dan is Life N’One een leuke plek om te lunchen. Dit is heel goed te combineren met het bezoeken van de Mosque aan Jumeirah Road.”
Jumeirah Beach Road, 27b street, community 332, Villa 5/1b Jumeirah 1, Dubai
www.lifenone.com

Borrel

“Heb je zin in een Irish pub? Ga dan naar McGettigans in JLT, zij hebben meerdere vestigingen. Die in JLT is de leukste, daar is vaak live muziek op vrijdag.”
McGettigan’s JLT Irish Pub, P.O. Box 37246, Dubai,
www.mcgettigans.com/jlt/

Kunst

Loved by locals: in Dubai Art in Alserkal
“Heb je interesse in galerijen en kunst ga dan naar Alserkal Avenue, verstopt middenin het Al Quoz industrieterrein.”
Alserkal Avenue, Street 8, Al Quoz 1, Sheikh Zayed: Exit 43, Dubai
www.alserkalavenue.ae/en/index.php

Loved by locals: Dubai Lunch Tom & Serg
“Een bezoekje aan Alserkal Avenue combineer je goed met een lunch bij Tom & Serg.”
www.tomandserg.com

Volg Linda ook op Instagram voor de leukste updates vanuit de stad!

Beeld: Linda van der Wel en Tom & Serg

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief