10 dingen om te doen als het regent

10 dingen om te doen als het regent

Wat te doen als het regent tijdens je vakantie? Je stedentrip is weken geleden geboekt en je bekijkt voor vertrek hoopvol de weersvoorspelling: regen, regen en nog eens regen. Dat is niet de bedoeling. Omdat je aan het weer vrij weinig kunt veranderen, vind je hier 10 dingen die je kunt doen als het regent.

Leuke dingen om te doen als het regent

Badhuis

Bezoek een mooi badhuis voor een relaxdagje. In Sevilla heb je bijvoorbeeld het Arabische badhuis Aire de Sevilla en in Florence het wellnesscentrum Asmana. Je kunt er zwemmen, in diverse baden vertoeven, verschillende sauna’s in en massages boeken. Ideaal als het regent!

Mall

Regent het pijpestelen tijdens je vakantie en had je je zo verheugd op winkelen? Dat kan gelukkig nog steeds. Zoek een mall in de buurt op en spendeer een dagje met shoppen, outfits passen en lekker eten.

Bioscoop

Bijna overal kun je naar de bioscoop. Zoek een Engelstalige film uit, haal een grote bak popcorn en zak lekker weg in een zachte stoel. Oefen je gelijk je Engels weer een beetje.

Foodhall

Zoek uit of er een foodhall of overdekte markt in de stad is. In Lissabon heb je bijvoorbeeld het hele toffe Mercado da Ribeira Time Out waar je makkelijk uren kunt doorbrengen met lekkere hapjes en drankjes. 

Museum

Je kunt in elke stad wel een museum vinden dat je aanspreekt. Is ergens een mooie tentoonstelling of wilde je altijd al naar dat ene museum? Go for it! Haast om snel weer naar buiten te gaan heb je in ieder geval niet. Probeer van tevoren online je kaart te bestellen zodat je niet (uren) in de regen in de rij hoeft te staan. 

dingen om te doen als het regent
Eten 

Ontbijten, lunchen, dineren, het moet allemaal gebeuren. Zoek leuke restaurantjes en eettentjes uit en maak een lijst met adresjes die je wilt bezoeken.

Zwembad

Laat het weer het niet toe om een duik in de zee te nemen? Er is vast een overdekt zwembad! Baantjes trekken, van de glijbaan of in het bubbelbad, die regen ben je voor even vergeten.

Series

Thuis geen tijd gehad voor je favoriete series of vlogs? Nu wel! Pak je laptop erbij en ga voor een marathon van je favoriete programma.

Gebouwen bekijken

Sommige gebouwen zijn niet alleen mooi van de buitenkant, maar zeker ook van de binnenkant. Denk aan een mooie bibliotheek of het American Museum of Natural History en het Grand Central Station in New York.

Touren

Trek er met de (huur)auto op uit als je toch écht wat van de omgeving wilt zien. Lunch bij dat ene leuke tentje in een nabij dorpje of – als al het andere al gedaan is – rij naar de zon.

Beeld: CityStyleGuide & Unsplah

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties
  1. Leuk lijstje en eindelijk niet zo’n hele kleine. Hopelijk blijft het droog in Spanje, maar als het niet zo is. Ga ik zeker weer even terug kijken. Er zitten in ieder geval een hoop dingen tussen die ik daar ook kan doen 🙂

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief