10 x terrassen in Amsterdam

10x terrassen in Amsterdam

De zon schijnt, je hebt je zonnebril op en de geur van zonnebrand komt je tegemoet, het enige dat nog ontbreekt is een fijn terras. Geen idee waar je met dit mooie weer (yes!) heen moet gaan? Wie weet zien we je dan binnenkort wel bij een van deze 10 terrassen in Amsterdam.

Brandstof
Bij Brandstof komt al het goede samen. Vrolijke tafels met een printje van flamingo’s, veel zon en lekkere hapjes en drankjes. Wat wil je nog meer?
Marnixstraat 341, Amsterdam
www.bar-brandstof.nl 

De Plantage
Kijken naar échte flamingo’s doe je op het terras van De Plantage – inderdaad – bij Artis. Je zit er top, iedereen heeft het er naar z’n zin (van jong tot oud) en het eten is heerlijk.
Plantage Kerklaan 36, Amsterdam
www.caferestaurantdeplantage.nl 

Razmataz
De Hugo de Grootbuurt zit vol hippe hotspots, zo ook Razmataz aan het Hugo de Grootplein. Regelmatig vindt de Zilte Zondag plaats, een event waarbij je oesters kunt eten voor 1 euro per stuk. Ook de gin & tonic’s zijn niet te versmaden.
Hugo de Grootplein 7-15, Amsterdam
www.razmataz.nl

Stout!
Wil je niet al te ver van Centraal Station even lekker op het terras zitten? Bij Stout! aan de Haarlemmerstraat chill je – al liggend -op de grote kussens onder het genot van een bitterbal en een wijntje. 
Haarlemmerstraat 73, Amsterdam
www.restaurantstout.nl

Roest
In de stad naar het strand? Yes! Bij Amsterdam Roest staan de picknicktafels alweer op het zand. Behalve terras en strand is Roest ook een creatieve stadsoase, cafe en bar en culturele vrijplaats waar zeer regelmatig toffe evenementen plaatsvinden.
Jacob Bontiusplaats, Amsterdam
www.amsterdamroest.nl

10x terrassen in Amsterdam

De Ysbreeker
Al nippend aan je drankje over de Amstel turen doe je bij De Ysbreeker. Op het levendige terras hoef je je nooit te vervelen, er fietst en vaart van alles voorbij en alles op de hapjeskaart moet natuurlijk geproefd worden.
Weesperzijde 23, Amsterdam
www.deysbreeker.nl

De Duvel
In de Pijp zit het gezellige De Duvel, waar je op het terras luncht met een spelt- of maisbroodje en snackt van de borrelkaart. Ideaal voor (of na) een wandeling door het Sarphatipark.
Eerste van der Helststraat 59-61, Amsterdam
www.deduvel.nl

Café de Paris
Geshopt en zin in een terrasje in het centrum of wil je afspreken op een centraal punt? Café de Paris it is! Voorheen Bar Italia, maar nog steeds even leuk. En lekker. De menukaart is – uiteraard – veranderd, maar er zijn alleen maar goede gerechten voor teruggekomen.
Rokin 83, Amsterdam
www.cafe-de-paris.nl

Pllek
Aan de ‘overkant’ van het IJ een terrasje pakken? Bij Pllek is het uitzicht nooit hetzelfde. Je bent met de pont (naar NDSM) zo in Amsterdam-Noord en ziet Amsterdam eens van de andere kant. Pllek is de ideale ‘plek’ voor een hapje, strandje, drankje.
TT Neveritaweg 59, Amsterdam-Noord
www.pllek.nl

Waterkant
Zon, Parbo Bier, een Waterkant Angus Burger en uitzicht over de Singelgracht. Bij Waterkant zit je prima op het terras, zijn genoeg feestjes en krijg je direct een vakantiegevoel.
Marnixstraat 246, Amsterdam
www.waterkantamsterdam.nl

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

11 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief