13x lekkerste Limburgse vlaai Maastricht

Limburgse vlaai Maastricht

Een stedentrip naar Maastricht zonder Limburgse vlaai is als winkelen zonder iets te kopen. Dat kan niet natuurlijk. Omdat het op 25 oktober 2017 de allereerste Dag van de Vlaai was, maakten we een lijstje met de lekkerste Limburgse vlaai Maastricht voor je. Op naar Maastricht!

13x de lekkerste Limburgse vlaai Maastricht

Dag van de Vlaai

Tijdens de Dag van de Vlaai maak je kennis met de Maastrichtse traditie en is er een speciale Maastricht Vlaai samengesteld. De Maastricht Vlaai is een vlaai met de lievelingssmaken van vijf Maastrichtse BN’ers (waaronder André Rieu, Cécile Narinx en Tom Dumoulin) die door vijf lokale bakkers zijn samengebracht in één vlaai.

5x bakkers Maastricht Vlaai

Deze 5 bakkerijen bakten mee aan de Maastricht Vlaai: een vlaai met de vijf favoriete smaken van vijf Maastrichtse BN’ers. De vlaai is ter ere van de Dag van de Vlaai op woensdag 25 oktober 2017. No worries, ook op ‘normale’ dagen kun je tijdens je stedentrip naar Maastricht bij deze bakkers terecht.

Bakkerij Hermans

Bakkerij Hermans maakt de favoriete volle rijstevlaai van Cécile Narinx voor de Maastricht Vlaai. Ook kun je hier natuurlijk op andere dagen terecht voor een stuk vlaai. Of het nu volle rijstevlaai of appeltaart is.
Zakstraat 9, Maastricht
www.bakkerijhermans.nl

Bakkerij Souren

Appelvlaai met ruitjes, dat is de favoriet van Fabrizio. Dit aandeel van de Maastricht Vlaai is dan ook voor Bakkerij Souren aan de Vijfharingenstraat. Liever een andere vlaai kopen? Kan ook!
Vijfharingenstraat 14, Maastricht
www.facebook.com/SourenMaastricht

Limburgse vlaai Maastricht

Patisserie Royale

Een van de specialiteiten van Patisserie Royale is de gateau Grenache, een taart van amandelmacaron bereid met crème au beurre en schuim ertussen. Loopt het water je al in de mond? Je kunt bij deze bakkerij ook plaatsnemen en ter plekke een stukje vlaai eten. Voor de Maastricht Vlaai maken zij de favoriet van burgemeester Annemarie Penn-te Strake: Les Prunes Noires.
Wycker Brugstraat 13, Maastricht
www.patisserieroyale.nl

Patisserie Peter Lemmens

De lievelingsvlaai van André Rieu? Kruisbessenschuim vlaai it is. Dit aandeel van de Maastricht vlaai is voor Patisserie Peter Lemmens. Van Luikse Rijste-Kersenvlaai tot aardbeienvlaai, het smaakt er allemaal even goed.
Scharnerweg 64 & Glacisweg 30H, Maastricht
www.peterlemmens.nl

De Bisschopsmolen

Tom Dumoulin verkiest de kersenvlaai boven alles. Aan de Bisschopsmolen de eer om dit stuk voor de Maastricht Vlaai voor zijn rekening te nemen. Ook op andere dagen dan op de Dag van de Vlaai kun je terecht voor een stuk vlaai in de authentieke molen.
Stenenbrug 3, Maastricht
www.bisschopsmolen.nl

Limburgse vlaai Maastricht

8x Limburgse vlaai Maastricht

Deze hotspots mag je ook niet overslaan tijdens je citytrip naar Maastricht. Ook zij verkopen de lekkerste Limburgse vlaai in Maastricht.

Derlon Hotel Maastricht

Tijdens de Dag van de Vlaai krijg je bij Derlon Hotel een gratis stuk vlaai bij een kopje koffie. De vlaai is van Patisserie Peter Lemmens en zo lang de voorraad strekt. Op andere dagen is de vlaai weliswaar niet gratis, maar minstens zo lekker.
Onze Lieve Vrouweplein 6, Maastricht
www.derlon.com

Buvette ‘t Piepenhoes

Je zit goed bij ‘t Piepenhoes, van voor- tot nagerecht. En dat nagerecht (of tussendoortje) kan natuurlijk niks anders zijn dan Limburgse vlaai. Van appelvlaai tot kersenvlaai en van abrikozenvlaai tot warme appelvlaai met ijs en slagroom.
Maastrichter Brugstraat 2, Maastricht
www.piepenhoes.nl

Limburgse vlaai Maastricht

Bistrot Bar ‘t Wycker Cabinet

Bij ‘t Wycker Cabinet kun je heel goed ontbijten, luchen, dineren en….. vlaai eten! Bijkomend voordeel: deze hotspot ziet er ook nog eens super Instagrammable uit met de toffe industriële inrichting. Voor op je must visit lijstje dus!
Wycker Brugstraat 29b, Maastricht
www.wyckercabinet.nl

Café Zuid

Tapas, koffie, wijn, bij Café Zuid moet je zijn. Ook voor Limburgse vlaai trouwens, maar dan wel alleen in het weekend. P.S. ze hebben hier ook een heel gezellig terras. Leuk in de zomer!
Plein 1992 15, Maastricht
www.cafezuid.nl

De Brandweerkantine

Voor Vlaai van bakkerij Hermans kun je ook bij de mooie Brandweerkantine terecht. Met de razendsnelle wifi kun je er ook lekker werken. Of shoppen. Dan kun je lekker binnen blijven met een stuk vlaai en koffie.
Capucijnenstraat 21, Maastricht
www.brandweerkantine.nl

Limburgse vlaai Maastricht

Van Wijck

Je ontbijt er met croissants, yoghurt en havermout. Lunchen doe je met pancakes en foccacia’s en tussendoor neem je een bonbon op een stokje, een chocolademuffin of – uiteraard – Limburgse vlaai. Met of zonder vanilleschuim. Voor high tea zit je ook meer dan goed bij Van Wijck.
Wycker Brugstraat 28, Maastricht
www.puurvanwijck.nl

Grand Café Maastricht Soiron

Probeer de hilarische menukaart maar eens te vertalen. Wil je bijvoorbeeld een worstenbroodje? Dan zeg je – natuurlijk – Weurstebruudsje en Slaoj Geitekies is een salade geitenkaas. Gelukkig kunnen we vlaoj gelijk ontcijferen. Ze hebben bij Grand Café Maastricht Soiron dagelijks verschillende verse vlaaien.
Vrijthof 18, Maastricht
www.grandcafemaastricht.nl

Stadscafé Lure

Lure is een echt stadscafé. Limburgse gezelligheid en goed eten komen er samen. Voor de vlaai ben je er ook op het juiste adres. Lure heeft Limburgse vlaai, appeltaart en cheesecake.
Grote Looiersstraat 7, Maastricht
www.cafelure.nl

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld Limburgse vlaai Maastricht: Maastricht Marketing, Het Piepenhoes, ‘t Wycker Cabinet en Van Wijck

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply