3x beste curryworst in Berlijn

curryworst in Berlijn

Curryworst hoort bij Berlijn. Een bezoekje aan de Duitse hoofdstad is niet compleet zonder curryworst gegeten te hebben. Aan een statafel buiten op straat (hoe koud het ook is), los op een bordje, met een wit broodje óf een portie friet. En heel veel saus natuurlijk. Loopt het water je al in de mond? Scoor dan bij deze spots een curryworst in Berlijn!

3x beste curryworst in Berlijn
curryworst in Berlijn
Curry 36

Overal in Berlijn kun je kiezen tussen curryworst met of zonder darm. Persoonlijk vind ik dat niet heel smakelijk klinken, maar als je er niet al te veel over nadenkt dan is mét stiekem lekkerder doordat die meer crispy is. Wij lunchten bij Curry 36 aan Mehringdamm 36. Je kiest hier of je de curryworst los wil (die snijden ze in plakjes), met brood of met friet. Honger? Dan bestel je er gewoon twee. Of een braadworst, die hebben ze ook. Iedereen eet staand aan de tafels buiten. Iets te laat zag ik dat je je curryworst mee mag nemen in het biercafé ernaast, mits je daar iets te drinken bestelt. Kun je gelijk gratis van het toilet gebruikmaken. Handig! In dezelfde straat vind je ook de populaire Mustafa’s Gumüse Kebab, waar een megalange rij staat. Dus mocht je nog honger hebben?
Mehringdamm 36 en Hardenbergplatz 9, Berlijn
www.curry36.de

curryworst in Berlijn
Curry 66

Bij Curry 66 in Friedrichshain hebben ze niet alleen hele lekkere curryworst, je kunt er ook de scherpte van de saus kiezen. De man die ons helpt is superaardig en vraagt of we van spicy of juist milde saus houden. Ook hier bestel je er friet bij, of niet. Net waar je zin in hebt. Je kunt ook een soort ‘proeverij’ bestellen van drie verschillende worsten, zo kun je lekker veel variaties proeven. Curry 66 is redelijk groot en heeft genoeg tafels waardoor je lekker binnen kunt zitten. Ideaal na een lange wandeling door de stad!
Grünberger Str. 66, Berlijn
www.curry66.eatbu.com

curryworst in Berlijn
Curryworst museum

Er is een heus currywurst museum in Berlijn waar je – but of course – hele lekkere curryworst kunt eten. Geen hippe hotspot, maar de curryworst wilde ik je niet onthouden. Er zijn een paar hoge barkrukken waar je kunt zitten terwijl je een vorkje curryworst mee prikt. Fun fact: er hangt een bord waarop je precies kunt zien hoeveel curryworsten er in Berlijn en in Duitsland over de toonbank gaan.
Schützenstraße 70, Berlijn
www.currywurstmuseum.com

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook?

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief