3x high wine in Amsterdam

3x high wine in Amsterdam

Wijn, wie houdt er niet van? Speciaal voor de échte liefhebber zochten we 3 hotspots voor een high wine in Amsterdam op. Cheers!

3x high wine in Amsterdam

Wijnbar

3x high wine in Amsterdam
Bij Wijnbar aan de Eerste van der Helststraat bestaat de high wine uit zes verschillende wijnen met bijpassende hapjes. Zo kun je kiezen uit een high wine met koude hapjes voor 30 euro per persoon of een De Luxe voor 40 euro per persoon met warme hapjes. De gezellige middag in de Pijp begint met een glas bubbels, waarna de vijf wijnen gepresenteerd worden die stuk voor stuk begeleid worden met een klein hapje en uitleg over de wijn.
Eerste van der Helststraat 50, Amsterdam
www.wijnbar.nl

Wijnbar diVino

3x high wine in Amsterdam
Bij wijnbar diVino in de Jordaan drink je Italiaanse wijntjes met heerlijke antipasti. De high wine is hier een heuse proeverij met een uitleg over de streek, het wijnhuis, de druiven, historie, smaken en aroma’s van de te proeven wijnen. Ook over de antipasti wordt van alles verteld. Je begint met een glas prosecco, gevolgd door twee witte wijnen en twee rode. De antipasti bestaat uit olijven (uit Sardinië), olijfbrood met olijfolie en Italiaanse kazen, salami’s en prosciutto uit Italië. Deze proeverij is 40 euro per persoon (als je met z’n tweeën bent) en bij zes personen of meer 35 euro per persoon. Fijn hier is dat als je budget lager is, de proeverij aangepast kan worden naar 3 of 4 glazen.
Boomstraat 41-a, Amsterdam
www.wijnbardivino.nl

The Dylan

3x high wine in Amsterdam
Ook in veel hotels in de hoofdstad kun je een high wine bestellen. Bij hotel The Dylan reserveer je voor ongeveer 40 euro per persoon een wijn-spijs proeverij. De selectie van vier verschillende wijnen met bijpassende gerechtjes wordt dagelijks tussen 15.30 en 17.30 uur geserveerd. Bij mooi weer op het prachtige terras in de binnentuin van het hotel, bij minder mooi weer in de leuke lounge: Bar Brasserie OCCO. De wijnen en hapjes zijn aangepast op het seizoen.
Keizersgracht 384, Amsterdam
www.dylanamsterdam.com

Beeld: websites van de hotspots en eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

12 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief