5 dingen om te doen als het regent met Koningsdag

5 dingen om te doen als het regent met Koningsdag

De voorspellingen voor Koningsdag 2019 zien er niet al te best uit: regen en nog eens regen. Geen pretje, maar met een kek oranje hoedje houd je je hoofd wel droog. Heb je geen zin om door de regen  of in de kou over de vrijmarkt te struinen naar unieke vondsten en prullaria? Dan zijn er genoeg andere dingen te doen op deze oranje dag!

5 dingen om te doen als het regent of koud is met Koningsdag

Oranje tompoucen

Netflix aan en oranje tompoucen op schoot! Koningsdag is geen Koningsdag zonder op zijn minst één oranje lekkernij te nuttigen. Liefst met vlaggetjes op je wangen en oranje gelakte nagels. Trommel je vrienden op en blijf vandaag lekker thuis met oranje hapjes en drankjes (oranjebitter). Tussendoor zap je natuurlijk even naar de live uitzendingen op de buis.

Shoppen

Veel winkels zijn tijdens Koningsdag geopend, een aantal zelfs tijdens koopavond. Dus mocht je meer zin hebben in een nieuwe outfit dan in je oranje kloffie door de stad banjeren, ga dan lekker winkelen! Leuker is natuurlijk om eerst te winkelen en daarna spelletjes te doen op de vrijmarkt.

5 dingen om te doen als het regent met Koningsdag

Bioscoop

Wil je je nou echt afsluiten van het feestgedruis (haast niet voor te stellen!), dan kun je altijd nog een filmpje pakken. Controleer wel even of de bioscoop waar je heen wilt gaan ook echt open is vandaag. Zo zijn bijvoorbeeld een aantal filialen van Pathé in het centrum van Amsterdam gesloten. Het is ook leuk om een keer naar een filmhuis als Springhaver in Utrecht of Kino in Rotterdam te gaan.

Overdekt feestje

Halló het is Koningsdag hé. Mocht je ineens toch zin in een feestje krijgen – de beste man wordt tenslotte maar een keer 50 – zoek dan een overdekt festival op. Check dit lijstje voor de leukste feesten van vandaag! Niets is zo leuk als een spontaan uitje.

Kroegentocht

Maak er vandaag een sport van om de leukste kroegen van binnen te zien. Tussen de buien door verplaats je je van het ene na het andere café. Waar is de muziek het leukst, waar zijn de hapjes en drankjes oranje en waar is het het gezelligst? Kun je daar volgend jaar weer heen. Weer of geen weer!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief