5x eten en drinken in Lucca

7x eten en drinken in Lucca

Lucca is gezellig, mooi en bij lange na niet zo toeristisch als Florence. Na onze stedentrip in Florence zijn we met de huurauto door Toscane naar Lucca gereden en hebben we superleuke hotspots ontdekt. Om jou voor te bereiden op je stedentrip naar Lucca hebben we de leukste 5 adresjes om wat te eten en drinken voor je genoteerd!

Wijnbar Vinarkia
Mirko, van wie we het appartement huurden (B&B La Colonna), vertelde ons dat we zeker naar wijnbar Vinarka in het centrum moesten. Nu is alles binnen de stadsmuren eigenlijk ‘het centrum’, dus het kon nooit ver zijn. In deze wijnbar komen veel locals voor een glaasje wijn, een praatje en lekkere hapjes. ‘s Avonds staat er een buffet op de bar met stokbrood, Italiaanse lekkernijen en chips, waar je bij je glas wijn gratis van mag pakken. Gewoon op een plastic bordje, heerlijk.
Via Fillungo 188, Lucca

7x eten en drinken in Lucca

Drogheria
Drogheria is fantastisch. Van buiten lijkt het een gewone drogist met snoep, koffie, taartjes, koeken en croissants, maar eenmaal binnen zie je dat het doorloopt in een restaurant. Je vraagt bij de balie in de drogist om een tafel en – na even wachten – is er vaak wel een plekje. Er is een ruime keuze uit pizza (maar liefst 3 pagina’s) en er zijn uiteraard ook pasta’s en salades. Het restaurant zelf is eenvoudig en Italiaans ingericht, het eten heerlijk en de bediening vriendelijk. Wat je zeker moet bestellen? Tortelli Lucchesi. Deze Toscaanse specialiteit is met ravioli, gehakt en kaas.
Via Elisa 5, Lucca

Pizzeria Da Felice
Pizzeria De Felice zit in winkelstraat Via Buia en is een onder Italianen populair afhaalrestaurantje met een aantal tafeltjes. Bestel hier een slice Cecina, een soort crepe maar dan gemaakt van kikkererwten. Voor een punt Cecina en een broodje waren we maar 4,60 euro kwijt. Heel goed te doen dus!
Via Buia 12, Lucca

7x eten en drinken in Lucca

Gelateria Veneta
Italië en ijs horen bij elkaar. In Lucca haal je de lekkerste ijsjes bij Gelateria Veneta. Maak een keuze uit de talloze smaken en haast je naar de muur (voordat ‘ie smelt) om daar van je Italiaanse ijsje te genieten.
Via Vittorio Veneto 74, Lucca

Ristori Profumeria
Houd je van zoet, dan moet je voor het toetje naar Ristori Profumeria. Cakejes, taartjes, heerlijke chocolade, er is van alles heel veel. Zelfs het Amphi Theater is in een chocoladevariant verkrijgbaar. Ook is er yoghurt die je zelf kunt tappen en aan kunt vullen met vers fruit, om het toch nog een beetje gezond te maken.
Via Fillungo 83, Lucca

Ga je door Italië reizen en breng je ook een bezoekje aan Rome? Lees dan hier waar je daar de lekkerste ijsjes scoort. 

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

9 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief