5x koffie en taart Utrecht: de beste plekken

koffie en taart Utrecht theeKoffie en taart Utrecht: dit zijn de beste plekken voor een gezellig begin van je dag. Of middag natuurlijk. Want thee (of koffie) met een stuk taart kan altijd als je het mij vraagt. ‘Koffie doen’ staat voor mij voor gezellig kletsen, een grote kop thee, krantje erbij en iets lekkers. Dit zijn mijn favorieten in Utrecht!

5x koffie en taart Utrecht

Camping Ganspoort – koffie en taart Utrecht

Deze gezellige plek op Rotsoord – op een paar minuten lopen vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn – is dé plek om in het weekend te vertoeven. De ruimte voorin is perfect als je een magazine of krant wil lezen, die liggen er genoeg. Een kop koffie (of thee natuurlijk) met een stuk taart en je dag kan niet meer stuk. Laatst bestelde ik er de allerlekkerste Lemon Meringue taart ever. Duimen dat ze die de volgende keer weer hebben. Misschien kunnen ze een Meringue alert instellen? Ik zou hem niet willen missen! En anders… dan staan er genoeg lekkere taartjes op de kaart.
Helling 87, Utrecht
www.campingganspoort.nl

Koffie en taart Utrecht de beste plekken Metro City Kitchen
Credits: Mayamatu photography

Metro City Kitchen – koffie en taart Utrecht

Bij Downtown Deli (de begane grond van Metro City Kitchen) zit je súperdicht bij de trein, heel handig als je op Utrecht Centraal afspreekt. Hoewel deze hotspot er nog niet heel lang zit, ben ik er al vrij vaak geweest. Het interieur is zo leuk! Oh en de koffie en taart natuurlijk ook.
Jaarbeursplein 15, Utrecht
www.restaurantmetro.nl

Frenchie Café – koffie en taart Utrecht

Alleen al voor de inrichting moet je naar Frenchie Café in de Lange Nieuwstraat. Deze roze hotspot heeft naast de gebruikelijke koffietjes als espresso, cafè americano en latte macchiato ook verse gember/muntthee én unicorn hot chocolate. Deze warme choco is niet alleen roze maar heeft ook slagroom en een lading sprinkles. De taart is er al even prachtig. Bij Frenchie bestel je namelijk baksels van Life of Pie. Vooral de unicorn donuts, red velvet taart, oreo variant en de unicorn cupcake maken iedereen vrolijk.
Lange Nieuwstraat 21, Utrecht
www.frenchiecafe.nl

koffie en taart UtrechtKaribu Café – koffie en taart Utrecht

Karibu Café is – zoals ze zelf zeggen – een oase van rust midden in de stad. En dat is zeker waar. Het is er groen, gezellig en je voelt je er gelijk thuis. Maar dan met nóg lekkerdere koffie en taart. Op het menu vind je vers gebak van Zoete Koek (veganistisch gebak), de Veldkeuken en Ouma’s Kombuis. Kop koffie erbij en niks meer aan doen. Karibu serveert allerlei koffie: van espresso tot flat white.
Oudenoord 330, Utrecht
www.karibucafe.nl

Het Muzieklokaal – koffie en taart Utrecht

Nog zo’n fijne plek voor koffie en taart in Utrecht is Het Muzieklokaal. Op een mooie plek aan de Bemuurde Weerd zit deze fijne hotspot. Muziek en eten staan centraal. Er staat altijd klassieke muziek aan en op donderdagavond en zondagmiddag zijn er live optredens. Extra leuk is dat op de muur naast de bar geprojecteerd wordt wat je hoort. ‘s Ochtends vanaf een uur of 11 geniet je er van koffie met een lekker stuk taart of een iets gezondere (haver)koek. Schijnt de zon? Ga dan op het – kleine – terras zitten. Succes gegarandeerd.
Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht
www.hetmuzieklokaal.nl

Ook heel erg leuk: een high tea in Utrecht!

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Instagram, Facebook en Pinterest? Ik zie je daar!

Beeld Metro City Kitchen: Mayamatu photography

Pin deze foto op Pinterest!

koffie en taart Utrecht meringue citroen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply