5x lunchen in Amsterdam-Centrum

5x lunchen in Amsterdam-Centrum

Trek tijdens het winkelen in Amsterdam-Centrum? Deze lunchtentjes liggen op de route en hebben een hele fijne menukaart. Lievelingslunch gegarandeerd!

Lekkere lunchtentjes in Amsterdam-Centrum
Metropolitain

Megalekkere sandwiches en de beste pancakes, daarvoor ga je lunchen bij Metropolitain. Deze fijne hotspot zit aan het Rokin (onder Café de Paris) , dus je bent er zo tijdens het shoppen. Zoek een leuk plekje uit en bestel de crêpes met bessen, mascarpone en Maple siroop of kies voor de Baguette Avo met smashed avocado, bacon en ei. Het geweldige interieur krijg je er gratis bij.
Rokin 81/83, Amsterdam
www.cafe-de-paris.nl

Terpentijn

Een paar deuren verderop zit Terpentijn, waar Tinner tussen 10.00 en 16.00 uur regeert. We moeten dus eigenlijk zeggen dat je overdag bij Tinner luncht (na 16.00 uur wordt het weer Terpentijn, snap je het nog?). Gedeeltelijk heeft Tinner hetzelfde interieur als Terpentijn, maar toch met een eigen karakter. Een must visit voor de sfeer én de lunch: sandwiches, tosti’s, truffel fries (yes!), een breakfast burrito (kan ook heel goed na 10 uur) en soep.
Rokin 103, Amsterdam
www.terpen-tijn.nl

5x lunchen in Amsterdam-Centrum
The Lobby Nesplein

Midden in de stad op een rustige plek lunchen doe je bij The Lobby Nesplein in Hotel V. Naast De Dam, dus centraler kan het haast niet, lunch je er tussen 12.00 en 15.00. Vergeet van tevoren niet te reserveren, kan gewoon online. Flammkuchen, wentelteefjes, salades, garnalenkroketten, red velvet cake – kan prima als lunch – en steak tartaar, saai is de kaart er nooit.
Nes 49, Amsterdam
www.thelobbynesplein.nl

The Duchess

Voor een luxe lunch wandel je naar The Duchess, dat vlak bij het Magna Plaza zit. Het pand is prachtig, de lunch perfect. Wat er wordt geserveerd? Groene risotto met spinazie en Parmezaanse kaas, Seafood en een Ceasar Salad. Wel even reserveren.
Spuistraat 172, Amsterdam
www.the-duchess.com

5x lunchen in Amsterdam-Centrum
New York Film Academy Cafe

New York maaltijden met de sfeer van Amsterdammers, dat is precies wat er zo leuk is aan New York Film Academy Cafe. Bij deze lunch hotspot hanteren ze een All Day Menu, met onder andere pancakes, broodjes, (New York) burgers, soepen en salades. Hoe goed klinkt de New York Club Sandwich? Om van te watertanden!
Damrak 213, Amsterdam
www.nyfacafe.com

Beeld: CityStyleGuide

Op zoek naar suikervrije hotspots in Amsterdam? Kijk dan hier

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

12 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief