5x waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is

5x waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is

Antwerpen is de ideale stad voor een korte stedentrip. Of je nu voor één nachtje gaat of voor een paar nachten, het voelt hoe dan ook als vakantie. De bruisende stad ziet er niet alleen prachtig uit (je maakt er perfecte Instagramfoto’s), er is ook genoeg te doen. Na het lezen van deze 5 redenen waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is, wil je gelijk boeken. Wedden?

5x waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is
Bezienswaardigheden

Als je met de trein naar Antwerpen gaat, dan heb je gelijk een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad te pakken. Het Centraal Station van Antwerpen is zo mooi dat je tijdens het rondkijken zo de tijd vergeet. De aankomsthal, de koepel en de verschillende verdiepingen, zijn alle-maal even bijzonder. Ook het Rubenshuis en De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag je qua bezienswaardigheden niet overslaan.

5x waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is
Lekker eten

Antwerpen en eten gaan hand in hand. Kortom: lekker eten is zeker ook een van de redenen waarom een citytrip naar Antwerpen een goed idee is. Je luncht er uiteraard met Vlaamse frieten en neemt een Belgische wafel toe. Later op de middag bestel je Belgisch bier op terras en natuurlijk verlaat je Antwerpen niet zonder een doos échte Belgische bonbons. Wil je tussendoor toch een beetje fit blijven tijdens je citytrip? Dan lunch je de volgende dag gewoon bij een van de vele gezonde spots.

Winkelen

Shoppen! In het buitenland winkelen is altijd nét even iets leuker dan in je hometown. De winkels lijken groter, mooier en netter (dat zijn ze vaak ook) en komt het kopen van nieuwe outfits alleen maar ten goede. De Meir is de grote winkelstraat met bekende ketens. Leuk, maar nog leuker in Antwerpen zijn de zijstraatjes en gezellige wijken waar de boetiekjes zich bevinden. ‘t Zuid is een toffe en gezellige buurt waar het barst van de hotspots en ook aan de Kammenstraat en de Kleine Markt krioelt het er van.

5x waarom een stedentrip naar Antwerpen een goed idee is
Wandelen

Vanaf Antwerpen Centraal Station wandel je zo de prachtige binnenstad in. Het voelt gelijk alsof je op vakantie bent en het is er vaak gezellig druk. Wil je ook andere buurten van Antwerpen ontdekken? Dan is ’t Eilandje een aanrader. Deze toffe havenbuurt zit vol cafés en terrassen en leent zich perfect voor een wandeling. Mét een drankje op het terras na afloop natuurlijk.

Slapen

Alleen het slapen in Antwerpen is al leuk. Er zijn talloze boutique hotels waar je overnacht als een Koning. Zachte bedden, fijne ontbijtjes en gezellige kamers, wat wil je nog meer? Om uit al het aanbod een goede keuze te maken kun je via Hotel-antwerpen.nl alle hotels in Antwerpen vergelijken en boeken. Wij zijn fan van dit pareltje mét open haard en binnenplaats: Hotel Matelote, middenin het centrum van Antwerpen. Let’s go!

Dit artikel bevat betaalde content. 

Beeld: Aniek de Jong

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply