6 x tips voor je vliegvakantie

6 x tips voor je vliegvakantie

Holiday, celebrate! Ga jij binnenkort met het vliegtuig naar je citytrip – of relax – bestemming? Zonder paspoort en boarding pass kom je niet heel erg ver, maar dat is natuurlijk very logisch. Wij zetten 6 tips voor je vliegvakantie voor je op een rijtje!

6x tips vliegvakantie

1. Water – tips vliegvakantie

Zonder water geen hydratatie! Na de douane koop je een flesje water die je mee het vliegtuig in mag nemen. Koop je liever geen water voor 33 euro, wees dan slim en neem een leeg flesje mee. Kun je in Nederland gewoon vullen als je door de douane heen bent et voilà!

2. Tijdschriften – tips vliegvakantie

Want hál-lo hoe saai is je lange vlucht zonder leesvoer? Bewaar de bladen die je in de maand van vertrek thuis krijgt of scoor de nieuwste exemplaren op Schiphol. Ga je met vriendinnen? Bespreek dan van te voren wie wat meeneemt, dan lees je niet 6 keer hetzelfde magazine.

3. Kauwgom – tips vliegvakantie

Door het luchtdrukverschil kun je tijdens het opstijgen en landen last krijgen van je oren. Kauwgom kauwen kan helpen de buis van Eustachius op te rekken (net als slikken, gapen en met een dichtgeknepen neus lucht persen), hierdoor kan de lucht in het middenoor makkelijker ontsnappen en wordt het drukverschil minder. Het resultaat? Minder last van the ears!

4. Eten – tips vliegvakantie

Chocotoffs, dropjes, chips… allemaal té lekkere comfort food die je reis aangenamer maakt. Hard getraind voor een bikinilichaam of om over de boulevard te paraderen in je nieuwe jurkje? Zelfgebakken bananenbrood of speltkoekjes zijn minstens net zo lekker.

5. Muziek – tips vliegvakantie

Je komt helemaal in de vakantie mood met je zelf samengestelde playlist én je sluit je af van de omgeving. In New York, Concrete jungle where dreams are made of…

6. Bikini – tips vliegvakantie

Dat ene leuke hotel in het centrum mét rooftop swimming pool geboekt? Stop je bikini dan voor de zekerheid in je handbagage. Krijgen ze jou mooi niet meer weg bij het zwembad als je koffer de weg naar je bestemming kwijt is.

Beeld: Citystyleguide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply