8x hotspots Parijs

Paris

Oui oui! Heb jij een citytrip naar de stad van de liefde geboekt? Wij geven je tips voor je citytrip naar Parijs! Zo ben je op de hoogte van de leukste evenementen, schattigste boetiekjes en mooiste musea. Veel plezier!

8x hotspots Parijs
Paris Plages

Paris Plage|
Elke zomer verandert de straat langs de Seine in hartje Parijs in een gezellig strand. Op het 800 meter lange stadsstrand kun je zonnen op je meegebrachte handdoekje of op een van de ligstoelen mét parasol. Ook wordt voor de nodige verkoeling gezorgd met de neveldouches. Elk jaar is er een programma met watersporten, sport en culturele activiteiten voor iedereen. Bijna alles is gratis.
Wanneer: 20 juli – 18 augustus 2015

L’institut du Monde Arabe

L’institut du monde Arabe
Het institut du Monde Arabe, kort gezegd IMA, staat in het centrum van Parijs. Het is gebouwd met het doel om de beeldvorming van de Arabische cultuur in Frankrijk te verbeteren. Dit is terug te zien in de Islamitische architectuur die in het gebouw is toegepast. In het gebouw bevinden zich een museum voor kunst uit de Arabische wereld, een bibliotheek en congres- en vergadercentrum. Vooral mooi aan dit gebouw is de zuidgevel. Deze bestaat uit 240 vierkante vlakken met in totaal 30.000 stalen diafragma’s die automatisch openen en sluiten aan de hand van de lichtinval.
www.imarabe.org

Le Grand Palais

Le grand palais
In het Grand Palais worden verschillende indrukwekkende tentoonstellingen gehouden. Ook vinden er diverse evenementen plaats. Afgelopen winter kon er geschaatst worden en tijdens Fashion Week heeft de show van Chanel er plaatsgevonden. De tentoonstellingen zijn terug te vinden op de site van het Grand Palais.
www.grandpalais.fr

Nuit Blanche – oktober

Schermafbeelding 2015-03-15 om 15.23.05

Nuit Blanche is een jaarlijks terugkerend kunst festival dat ’s nachts plaatsvindt. Op verschillende plekken door de stad heen zijn kunstwerken te bewonderen. Met behulp van de site is het mogelijk om te plannen waar je graag heen wilt gaan.

Le playtime

Le playtime
Le playtime is een bar/ restaurant en ’s avonds een club. Deze bevinden zich op een gezellige boot met een tropisch uiterlijk. Vooraan de boot is zelfs een klein zwembadje waar je kunt afkoelen met je voeten in het water.
www.leplaytime.fr

Nuit des musées – 16 mei 2015

Nuit des muséesTijdens de museumnacht zijn zo’n 1300 musea ’s nachts geopend. Er is een programma met verschillende activiteiten, waaronder nachtwandelingen en verschillende concerten. Het programma is van te voren op internet te raadplegen.

Ofr – tentoonstellingen

Ofr
Ofr is een boekenwinkel met een groot aanbod aan kunst en fotografie in de vorm van literatuur, tijdschriften, prints en t-shirts. Ook vinden er tijdelijke kunst tentoonstellingen plaats in de galerie achterin de winkel. Ook worden in deze ruimte speciale evenementen georganiseerd zoals designer kleding presentaties of sample sales.
www.ofrsystem.com

Pretty box

Pretty box
Pretty box is een leuke winkel met vintage kleding van over heel Europa.
www.prettybox.fr

Tekst: Aniek de Jong
Beeld: Websites hotspots, Tumblr  

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief