8x hotspots van Liesbeth Rasker

Liesbeth

Fashion Editor Liesbeth Rasker struint voor haar job bij Amayzine.com alle Fashion Weeks af, ontdekt graag nieuwe plekjes én bezocht in december Rio de Janeiro. Ook zo benieuwd waar de fashion editor nou het liefst shopt? En graag luncht? Liesbeth Rasker van Amayzine.com deelt haar favoriete hotspots met ons!

Amayzine

Nét terug uit Rio, maar de wish list voor 2015 is al gemaakt. Liesbeth: ”Ik ben eigenlijk nog nooit echt in Oost-Europa geweest. Praag lijkt me heel gaaf. Of juist de andere kant op en naar Denemarken, ook nog onbekend voor mij. Hm, eigenlijk verwaarloos ik Europa best veel en boek te snel een ticket naar Verre Oorden.’’

City

Rio

”In Rio de Janeiro zie ik mezelf meteen wonen. Het was de bedoeling dat ik daar vier dagen zou blijven en daarna ging rondreizen, maar ik kwam maar niet weg en heb er uiteindelijk drie weken gezeten. Die stad dóet iets met je, er heerst daar een bepaalde levensvreugd waar wij norse Nederlanders nog een hoop van kunnen leren. Dat gezegd hebbende, ik ben intens verliefd op Amsterdam en waar ter wereld ik ook kom, Amsterdam blijft altijd mijn thuis en (als het er niet regent) vind ik het misschien wel de leukste stad van de wereld.”

Ontbijt

Gebr. Niemeijer

”Ik ben een notoire niet-ontbijter, maar áls ik een ochtendafspraak heb doe ik die graag bij Gebr. Niemeijer in de Nieuwendijk. Ze maken hun eigen brood en beleggen dat met heerlijke kazen, zalm of wat je maar wil. Hmm ik moet maar eens vaker gaan ontbijten want als ik eraan denk loopt het water me al in de mond.’’
Nieuwendijk 35, Amsterdam
www.gebrniemeijer.com

Store

PS Atelier

”Tja, ook ik ben zo’n type dat niet langs Zara kan lopen zonder ’éven naar binnen te gaan’. Maar verder ben ik dol op PS Atelier in de Negen Straatjes in Amsterdam. Eigenlijk winkel ik vooral veel online, The Outnet is favoriet, net als Amuze.com. Die laatste is een goed (of eigenlijk niet zo goed dus) bewaard geheim waar ze voor een fractie van de prijs designerstukken verkopen uit voorgaande collecties. Ik kocht er een jurk van Gucci die eerst $3600,- was, en die ik naar huis klikte voor $380,-.”
Oude Spiegelstraat 10, Amsterdam
www.ps-atelier.com

Terras 


Lempicka

”Dat van Buffet van Odette. Heel klein, maar met een wit luifeltje en uitzicht op de Prinsengracht. Je kunt me hier rustig om 13:00 parkeren voor de lunch en dan om 23:00 weer ophalen na het diner. Het terras van Bar Lempicka is perfect voor zwoele zomeravonden want hier hebben ze tot heel laat zon. Ideaal dus om na je werkdag nog even de laatste zonnestralen mee te pikken.’’
Sarphatistraat 23, Amsterdam
www.barlempicka.comDinner

odette

”Mijn meest recente favoriet is De Plantage in Amsterdam. Verder ben ik dol op Buffet van Odette (de állerbeste lunch van de stad) en sinds kort ga ik regelmatig naar Castell. In een donkere kelder en met vooral veel vlees op de kaart. Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het vlees is ongeëvenaard, je eet heel gezellig aan de bar of op de bank bij de open haard, de bediening is alleraardigst en de wijn top.’’
Prinsengracht 598, Amsterdam

www.buffet-amsterdam.nl

View

Cloud Nine

”In Amsterdam moet je naar de Sky Lounge van het Hilton Hotel bij het IJ. Ik kom er niet heel vaak, maar het uitzicht is geweldig. Een paar jaar geleden was ik in Shanghai en daar heb je bovenin één van de hoogste gebouwen van de stad een cocktailbar genaamd Cloud Nine. Ramen van vloer tot plafond, ontzettend indrukwekkend. Oh en dan vergeet ik bijna de Boom Boom Room in het Standard hotel in New York. Het is even een klusje om binnen te komen (ze hebben een nogal strikt guestlist beleid) maar als het je lukt langs de strenge meisjes aan de deur te komen heb je het mooiste uitzicht van de stad in één van de mooiste bars die New York rijk is.’’
Jin Mao Tower, 88 Century Avenue, Pudong, Shanghai
www.shanghai.grand.hyatt.com

Sfeer

Cafe Hoppe

”Is het flauw als ik Rio zeg? In Amsterdam is het misschien Café Hoppe op het Spui. Ik woon daar om de hoek en er was een tijd (toen ik nog studeerde) dat ik daar elke donderdag en vrijdag voor de borrel zat. De barman (van dik in de 60) was m’n beste vriend geworden en mijn glas koude witte wijn stond al klaar. Nu kom ik er minder, maar nog steeds heb ik daar áltijd de leukste avonden.’’
Spui 18-20, Amsterdam

www.cafehoppe.com

Cocktails

5&33

”In de Experimental Cocktail Club in London, ECC ook wel, drink je de lekkerste cocktails. Ze hebben doodenge gevallen met blauwe kaas en aubergine (seriously) maar ook normale cocktails op de kaart en die zijn to die for. Het zit in China Town, in van buiten een heel onooglijk zaakje, maar eenmaal binnen heb je drie verdiepingen vol rood pluche, knusse hoekjes, knappe mensen én overheerlijke cocktails. In Amsterdam ben ik dol op 5&33, de Gin Tonics daar zijn goddelijk.’’
Martelaarsgracht 5, Amsterdam

www.5and33.nl

Beeld: websites van de hotspots & Instagram Liesbeth 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief