8x hotspots van Do van Gebrouwen door Vrouwen

Do van Gebrouwen door Vrouwen

Gebrouwen door Vrouwen, dat is het toffe bedrijf van Do en haar zus. In 2013 kwamen de Amsterdamse zussen er achter dat je thuis bier mag brouwen en zo ontstond deze bijzondere hobby gewoon thuis in de keuken in een pan van 35 liter. Dat Do wel weet waar je een lekker biertje drinkt is natuurlijk niets nieuws, daarom vertelt ze bij welke hotspots ze zelf het liefst komt!

“Het is zo’n leuke hobby omdat je enorm veel kunt experimenteren. Op het begin zijn er flink was batches mislukt en het is zelfs weleens ontploft omdat we te veel gist hadden gebruikt. Door het recept elke keer iets aan te passen, lukte het ons om superlekker bier te maken. Elke keer als het bier klaar én lekker was, hadden we een feestje met vriendinnen of gaven we een flesje weg voor een verjaardag. In 2015 wilden twee kroegeigenaren ons bier wel op de tap zetten. Sindsdien brouwen we op grotere schaal en is Gebrouwen door Vrouwen uitgegroeid tot een succesvol biermerk. We zijn sinds januari 2016 fulltime bierbrouwers!”

8x hotspots van Do van Gebrouwen door Vrouwen

De favoriete stad van Do blijft dan ook Amsterdam, maar als ze oud is ziet ze een leven in Lissabon ook wel zitten. “Met lekker veel zon en lekker eten.” In 2017 is de bierbrouwer van plan Sint Petersburg te bezoeken: “Ik ben al bezig met Russisch leren…”

Lekkere sapjes drinkt ze het liefst in Brazilië. “Op het eiland Morro de São Paulo is een strand vol met kleine standjes vol sapjesshakers. Ze maken de sapjes (en cocktails) voor je neus vers klaar met de meest bijzondere ingrediënten als cacaobonen, guaraná, passievrucht, avocado en papaja.”

8x hotspots van Do van Gebrouwen door Vrouwen
Ontbijt

Hotspots van Do: Bar Botanique
“Bij Bar Botanique in Oost hebben ze een geweldige Croque Madame…”
Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam
www.barbotanique.nl

Terras

Hotspots van Do: Mossel en Gin Westerpark
“Het terras van Mossel en Gin in het Westerpark. Superlekker eten, fijne gin-tonics en ons bier op tap!”
Gosschalklaan 12, Amsterdam
www.mosselengin.nl

Winkel

Hotspots van Do: Jutka en Riska
“Jutka en Riska aan de Haarlemmerdijk, superleuke accessoires en lekkere Spice Girls liedjes aan.”
Haarlemmerdijk 143, Amsterdam
www.jutkaenriska.nl

Beauty

Hotposts van Do: ZOED in Haarlem
“ZOED in Haarlem in het Wilhelminapark. Een ontzettend mooi pand met heel veel licht. Met de beste yoga- en pilateslessen.”
Wilhelminapark 28, Haarlem
www.zoedwilhelminapark.nl

Sfeer

Hotspots Do: Biergarten Rotterdam
“Biergarten in Rotterdam. Met mooi weer zit iedereen door elkaar op verschillende hoogtes op een soort trap aan de pullen bier.”
Schiestraat 18, Rotterdam
www.biergartenrotterdam.nl

Cocktails

Hotspots Do: De Nieuwe Anita
“De Nieuwe Anita! Het is soort mengeling van een club en een tweedehandswinkel. Olga staat hier achter de bar en maakt op verzoek iets heel bijzonders voor je.”
Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam
www.denieuweanita.nl

View

Hotspots Do: rooftopbar Park in Lissabon
“Park in Lissabon, een hele gave rooftopbar – op een parkeergarage – met uitzicht over de hele stad. Je moet via de lift van een parkeergarage omhoog en dan kom je in een soort oase van hippe mensen en mooie uitzichten.”
Calcada Do Combro 58, Lissabon
Facebookpagina

Diner

Hotposts Do: A Cevicheria in Lissabon
“A Cevicheria
 in Lissabon: 5 gangen ceviche voor 35 euro en súperlekker.”
R. Dom Pedro V 129, Lissabon
www.facebook.com/ACevicheriaChefKiko

Volg Gebrouwen door Vrouwen ook op Instagram!

Beeld: van Do zelf en websites van de hotspots

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief