8x hotspots kunstenares Kaoru Yamamoto

Kaoru Yamamoto

Kaoru Yamamoto is bekend als een van de eerste grafisch computer kunstenaars uit Japan. Ze is voormalig video jockey en runt nu de exclusieve privé kunstsalon: Kyas Art Salon aan de Keizersgracht in Amsterdam. Hier vertegenwoordigt ze het werk van veelbelovende hedendaagse kunstenaars als Rinus van Hal, Jochem Sanders en Yoshiyasu Tamura.

Kunstenares Kaoru exposeerde ook in het Stedelijk Museum in Amsterdam en had als VJ een live Show in het Van Gogh Museum. Daarnaast is ze ook zelf nog als kunstenaar actief. Kyas Art Salon is een hidden gem aan de gracht en is extra bijzonder omdat de salon alleen op afspraak te bezoeken is. 

Amsterdam is de favoriete stad van Kaoru. Ze woont hier nu al meer dan 20 jaar en zou eigenlijk nergens anders willen wonen. “Het is een van de belangrijkste steden in Europa en ik heb het in de periode dat ik hier woon zien ontwikkelen tot een echte metropool. Naast het internationale karakter kun je er nog altijd de rust vinden, genieten van het pittoreske straatbeeld en is de omvang van de stad erg overzichtelijk.”

Amsterdam grachten uitzicht Kaoru Yamamoto

De lievelingsplekken van Kaoru Yamamoto

Voor de beste sfeer gaat kunstenares Kaoru naar een klein familierestaurant aan een prachtig privéstrandje op Ibiza. “Ses Boques is best moeilijk te vinden en je komt er alleen als je weet waar het is. Je volgt een smal en stijl pad langs de rotsachtige kust tot je bij een handschreven bordje komt wat je vervolgens leidt naar het privéstrand. In het restaurant bestel ik altijd de vers gemaakte gazpacho en haal plezier uit het geluid van het bereidingsproces. Het is de ideale plek om in goed gezelschap knus en voldaan naar de zonsondergang te kijken.”

Ontbijt

Ontbijt croissant Kaoru Yamamoto
“Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak voor ontbijt het huis uit ga, maar als ik dan toch iets moet kiezen is het Les Deux Magots in Parijs. Hier bestel ik altijd een croissant et un café au lait. Ik vind het leuk om vanuit hier naar het drukke straatleven van Parijs te kijken. Als ik er een tijdje zit voelt het soms net alsof ik een echte Parijzenaar ben.”
6 Place Saint-Germain des Prés, Parijs
www.lesdeuxmagots.fr

Koffie en sapjes


“Voor de leukste koffietentjes moet je naar Pietrasanta in Italië. Pietrasanta is een klein dorpje, maar is van groot belang voor de beeldhouwkunst. Hier vindt je talloze studio’s van beeldhouwers die in marmer werken en tussen het harde werken plaats nemen in één van de koffietentjes op de Piazza Duomo. Één van de bijzondere dingen naast een echt lekkere Italiaanse koffie, is de warme chocolademelk die wordt bereid door het smelten van echte chocolade!” 

Winkel 

Fuku Sushi Osaka Kaoru Yamamoto
“Hiervoor moet ik toch weer terug naar mijn geboorteland. In Osaka vind je de Osaka Hankyu een warenhuis waar echt àlles te vinden is. Het is een paradijs voor de echte shopper en je kunt er naast winkelen ook heel erg lekker eten. Tussen het shoppen door neem ik altijd plaats bij Fuku Sushi. Ik zou er dagen kunnen vertoeven.”
8-7 Kakuda-cho,Kita-ku,Osaka
www.hankyu-dept.co.jp

Beauty

Tango Buenos Aires
“Kyas Tango Salon! Tango dansen is een van de beste manieren om zowel fysiek als mentaal fit te blijven. Wanneer je nog nooit de tango hebt gedanst raad ik je aan om bij ons de beginnerscursus te volgen, er gaan nieuwe deuren open die kunnen leiden tot jouw nieuwe zelf.  Als gepassioneerd tangodanser lijkt het me geweldig om naar Buenos Aires te gaan om daar dagen achter elkaar van tango club naar tango club te gaan. Deze dans heeft een speciaal plekje in mijn hart en ik hoop op een dag de pure tango van de Argentijnse hoofdstad te ervaren.”
Keizersgracht 221, Amsterdam
www.kyastangosalon.com

Terras

Pulitzer terras witte bank favoriet Kaoru Yamamoto
“Het mooiste terras vind je in de binnentuinen van het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Tussen de prachtige bloemen en planten van de tuin kun je hier echt rust vinden. Het kan soms muisstil zijn en dat in het centrum van Amsterdam! Ik heb er zelfs een favoriete zitplek. Er is een grote witte bank waar ik vaak met vrienden geniet van de Buffalo Mozzarella en Tomato salade.”
Prinsengracht 323, Amsterdam
www.pulitzeramsterdam.com

Cocktails

Boom Boom Room Kaory Yamamoto
“Ik denk dat je hiervoor toch naar de Boom Boom Room in The Standard Hotel in New York moet gaan. Als ik naar New York ga, verblijf ik altijd in dit hotel. Je zou kunnen zeggen dat de Boom Boom Bar hierdoor een soort stamkroeg is geworden. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, maar het is de relaxte sfeer die het afmaakt. De beste Manhattan cocktail drinken in Manhattan zelf onder het genot van livemuziek is een echte aanrader.”
High Line, 848 Washington Street, New York
www.standardhotels.com

View

Tokyo uitzicht
“Voor het beste uitzicht moet je naar het Ritz Carlton op de 45ste verdieping van de Midtown Tower in Tokyo. Vanuit het restaurant heb je een panorama beeld van één van de grootste steden op aarde en kun je, als het weer mee zit, genieten van de ‘god mountain’, Mount Fuji. Het contrast tussen het Japanse landschap en menselijke innovatie is ongekend en kun je bijna nergens anders op deze manier bezichtigen.”  
9 Chome-7-1 Akasaka, Minato, Tokyo

www.ritzcarlton.com

Diner

Kikunoi Kyoto restaurant Kaory Yamamoto
“Het beste restaurant waar ik ooit heb gegeten zit in het Gion-Maruyama district van mijn geboortestad Kyoto. Kyoto is op gebied van geschiedenis, cultuur en eten de belangrijkste stad van Japan. Het met 3 Michelinsterren bekroonde Kikunoi restaurant (of ryotei) is echt iets bijzonders. Het is een plek waar de traditionele Japanse keuken tot haar apotheose komt. Je gaat er over het algemeen met een klein gezelschap eten en neemt plaats in een van de 15 met tatami bedekte privéruimtes. De lijn tussen kunst en eten is hier echt heel dun. De gerechten worden beeldschoon gepresenteerd en de smaak is moeilijk in woorden te vatten. De keuken baseert de gerechten altijd op ingrediënten uit het actuele seizoen. In combinatie met de prachtige Japanse tuinen van het restaurant is een avondje uit hier van een totaal ander niveau.”
Shimokawaracho, HigashiyamakuKyoto 605-0825, Kyoto
www.kikunoi.jp

Meer weten over Kyas Art Salon van Kaoru Yamamoto? Bekijk dan de website: www.kyasartsalon.com.

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld Kaoru Yamamoto: Pixabay (Pietrasanta in Italië en Tokyo), Kaoru Yamamoto (hoofdfoto, winkel, cocktails, diner), CityStyleGuide (Amsterdam en ontbijt) Pulitzer (terras), Beauty (tango photo by Ardian Lumi on Unsplash)

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply