8x hotspots van Robert de Graauw

 

Robert de GraauwRobert de Graauw is videograaf, schrijft af en toe als lifestyle- en entertainmentredacteur voor NU.nl en is mede-eigenaar van de blog Popcorn & Pumps. Hij weet dan ook haarfijn de weg naar de leukste hotspots, dit zijn zijn 8 favorieten!

Op zijn wishlist voor 2017 staat Las Vegas! “Oops!… I Did It Again, ik wil naar Las Vegas om een Piece Of Me-concert te zien van Britney Spears. Mijn ultieme guilty pleasure. Daarna wil ik doorvliegen naar San Fransisco, daar heb ik hele goede verhalen gehoord.”

8x hotspots van Robert de Graauw
Ontbijt

Tapas Bagels & Beans
“Ik ben echt een hele grote fan van de Bagels & Beans tapas! Hierbij kies je twee of meer bagels (ik ben fanatiek liefhebber van de everything bagel) die worden geserveerd met een scala aan lekkere smeersels en beleg. Denk daarbij aan tonijnsalade, smaakvolle parmaham of tapenades met zongedroogde tomaatjes. Verse jus erbij en je hebt een overheerlijk ontbijt!”
www.bagelsbeans.nl

Stad

Citytrip New York
“New York! Ik ben er maar drie dagen geweest tijdens een persreis, maar deze stad wist me meteen helemaal in te pakken. New York voelt meteen vertrouwd omdat het er precies uitziet zoals je gewend bent op tv en in de film. Het bruist enorm en er valt eindeloos veel te ontdekken.”

Snack

Nacho's bij 't Hart van Breda
“Het is misschien een beetje uit de richting, maar in ‘t Hart van Breda heb je de allerlekkerste nacho’s. Je weet wel: met bergen room, kaas, guacamole en spekjes. Ik ben opgegroeid in Brabant en heb in Breda gestudeerd. Hier heb ik uren gespendeerd aan borrelen met vrienden. Echt een aanrader na een dagje shoppen in het zuiden.”
Grote Markt 4-6, Breda
www.hartvanbreda.nl

Sfeer

“De stad met de beste sfeer is voor mij zonder twijfel Sydney. Wereldstad in het land van koala’s, kangoeroes en Kylie Minogue. Je moet er een ellendige jetlag voor over hebben, maar als je er bent is er zo veel te beleven. De sfeer is heel relaxed en de mensen heel vriendelijk. Ook niet onbelangrijk: het weer is er praktisch altijd fantastisch!”

Terras

Stedentrip naar Oslo
“Wanneer je aan Scandinavië denkt, denk je vaak als eerste aan Kopenhagen of Stockholm. Vorig jaar liet ik me door goedkope vliegtickets verleiden om naar Oslo te gaan. Een echte aanrader. Ga vooral naar Aker Brygge. Deze haven was in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw nog een industriële bouwval, eind jaren ’90 ontpopte het gebied zich tot een lokale hotspot. Hier kun je heerlijk in de zon genieten van lekker eten en drinken terwijl je geniet van een prachtig uitzicht.”

Cultuur

“Wat interessant is op het gebied van cultuur is natuurlijk heel persoonlijk. Toch denk ik dat ik een hele goede tip heb: Tel Aviv! Tel Aviv? Jazeker, niet omdat deze fijne badplaats nou zo veel prachtige musea heeft, maar omdat het slechts een uurtje rijden van Jeruzalem is. In deze hoofdstad ligt een rijke geschiedenis die de basis vormt van onze samenleving. Ik vond het enorm fascinerend. Tel Aviv is een ideale bestemming om zon en cultuur te combineren.”

View

Lunchen bij Pllek
“Ik hou heel erg van Pllek. Je bent er zo met de pont en hebt vanuit deze locatie een prachtig uitzicht op het centrum van Amsterdam. Je zit dan misschien op een steenworp (als je hard kunt gooien) van het centrum vandaan, je waant je echt even buiten de stadsdrukte. Plus kun je er heerlijk eten.”
Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam
www.pllek.nl

Cocktails

Gin Tonic bij Mossel & Gin
“Sinds de herontdekking van de gin tonic en de vele smaakvolle varianten hiervan drink ik minder vaak cocktails buiten de deur (bovendien zijn mijn eigen Cosmopolitans vrij fabuleus). De locatie waar je de lekkerste gin tonics drinkt: bij Mossel & Gin in het Westerpark.”
Gosschalklaan 12 (Westergasterrein), Amsterdam
www.mosselengin.nl

Volg Robert ook op Instagram!

Beeld: eigen Robert, websites hotspots, beeld Sidney via Instagram, beeld Tel Aviv van Happyintlv

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply