8x hotspots van Dax van WoWood

8x hotspots van Dax van WoWood
Dax Keller is oprichter en eigenaar van WoWood, het bedrijf verkoopt hout waar je een wow gevoel van krijgt. Met WoWood heeft de 43-jarige ondernemer een showroom in de Amsterdamse Pijp. In zijn vrije tijd houdt hij wel van sporten, varen én een hapje en drankje op een leuke locatie. Vandaag verklapt Dax zijn favoriete adresjes!

8x hotspots van Dax van WoWood

WoWood is niet zomaar een houtbedrijf, ze maken namelijk (wand)panelen en meubels van ‘upclyced’ hout en de productie wordt gedaan in sociale werk-leerbedrijven. Hierdoor krijgen mensen die net buiten de ‘normale’ werkmaatschappij vallen een kans. Dax komt het liefst in zijn woonplaats Amsterdam. “Het is de combinatie van de grachten, de huizen, parken, de sfeer, gezelligheid, bars/cafés, restaurants, de diversiteit aan mensen, de creativiteit, het (vaar)water in en om Amsterdam en dichtbij de zee. Dat maakt het voor mij de ideale plek in de wereld om te wonen en te werken. Alleen het weer…” Maar het fijnste terras vindt hij toch wel Ubuntu in Zandvoort. “Lekker met je voeten in het zand kijken naar de mensen en de zee.” Op de wishlist staat New York. “De energie en creativiteit daar geven je hersenen weer een enorme boost. Ook Shanghai vind ik een fantastische stad.”

Ontbijt

8x hotspots van Dax van WoWood
“Het lekkerste ontbijt scoor je bij 
Buffet van Odette. Lekkere gerechten en gezellig aan de Prinsengracht.”
Prinsengracht 598, Amsterdam
www.buffet-amsterdam.nl

Koffie en sapjes

8x hotspots van Dax van WoWood
“The Cold Press Juicery. Heerlijke gezonde sapjes.”
Willemsparkweg 8, Amsterdam
www.thecoldpressedjuicery.com

Store

8x hotspots van Dax van WoWood
“De Kniphal op de Albert Cuyp markt. Inspirerende zaak met textielstoffen waar de mensen die er werken nog echt weten wat service betekent. En Zooff.nl in Haarlem is een leuke interieurzaak, waar ze ook WoWood verkopen.”
Albert Cuypstraat 162, Amsterdam
www.kniphal.nl

Beauty

8x hotspots van Dax van WoWood
“Medico Vision, heerlijk sporten met uitzicht op het inspirerende Olympisch Stadion. Daar moet ik ook altijd terugdenken aan de spannende Europa Cup wedstrijden van Ajax die ik daar vroeger gezien heb.”
Olympisch Stadion 23, Amsterdam
www.medicovision.nl 

Sfeer

8x hotspots van Dax van WoWood
“Café Brandon op de hoek van de Keizersgracht en Leliegracht. Mooie diversiteit aan persoonlijkheden in allerlei leeftijden die daar komen.”
Keizersgracht 157, Amsterdam
www.facebook.com/cafebrandon

View

8x hotspots van Dax van WoWood
“De A’ DAM Toren. Het uitzicht over Amsterdam en omstreken is waanzinnig en uniek. De Bund Beach in Shanghai is ook bijzonder en apart; met je voeten in het zand kijkend over de Huangpu rivier naar de indrukwekkende gebouwen van Financial District van Shanghai, vooral ‘s avonds is dat bijzonder.”
Overhoeksplein 5, Amsterdam
www.adamlookout.com

Cocktails

8x hotspots van Dax van WoWood
“Tegenwoordig zijn er zo veel leuke plekken om een cocktail te drinken. Bij MoMo aan de Hobbemastraat in Amsterdam maken ze heerlijke cocktails, maar er zijn veel leuke bars bij gekomen waar ik nog niet geweest ben.”
Hobbemastraat 1, Amsterdam
www.momo-amsterdam.com

Diner

8x hotspots van Dax van WoWood
“In Amsterdam zijn zo veel lekkere, leuke en unieke restaurants. Bij Café Panache en Van ’t Spit kun je lekker eten, maar ik vind vooral het gebruik van recycled hout in hun interieur mooi om te zien. Een van mijn andere favorieten is Solo op de Van Baerlestraat in Amsterdam. Het is een mooie plek met uitzicht op het Rijks, Stedelijk museum en Concertgebouw. Je kunt er heerlijk eten, en vooral gastheer Dennis en gastvrouw Willeke zijn toppers! Voor een heerlijke pizza ga ik altijd naar Woodstone in Haarlem.”
Van Baerlestraat 35-37, Amsterdam
www.soloetenendrinken.nl

Beeld: eigen, websites van hotspots en Dax zelf 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief