8x hotspots van Emilie van #workmode

Emilie Sobels van #workmode
Girlboss Emilie Sobels richtte het toffe #workmode op, een creatieve werkruimte voor online influencers. Werkruimtes (meervoud) moeten we inmiddels zeggen, want na het pand aan de Brouwersgracht is onlangs alweer de tweede locatie geopend aan de Oudezijds Achterburgwal. Alles wat je nodig hebt is er, van in-house modefotografen en social media experts tot Instagrammable hoekjes en snelle wifi! Wij hielden een catch up met Emilie en vroegen naar haar 8 favoriete hotspots in binnen- en buitenland!

“Ik ben gek op New York en kan daar uren door de straten dwalen. Van boetiekjes tot de grote warenhuizen, van juice bars tot speak easy cocktail plekken, er is zo ontzettend veel te ontdekken. Minder exotisch, maar ook een fijne stad om een weekend te struinen is Groningen. Amsterdam staat natuurlijk met stip op 1 als het op Nederland aankomt en zoals de meeste Amsterdammers verbaas ik me er vaak over dat er ook iets gebeurt buiten de ring, maar Groningen heeft me echt verrast. Het heeft een klein, pittoresk centrum met een aantal gezellige koffiezaakjes en talloze winkeltjes. Favoriet zijn Bakkerij Blanche, Holt Bar en Broodje van eigen deeg.”

Emilie Sobels van #workmode

Ook voor 2016 staan er genoeg mooie plekken op de wishlist van de hardwerkende Emilie. “Ik zou heel graag naar Dubrovnik gaan, maar zou ook graag een reis door California maken met mijn vriend. Ik deed dit zo’n tien jaar geleden met mijn ouders, toen tourden we een maand lang rond. We startten in San Francisco en reisden langzaam af naar LA. Dat was fantastisch en ik zou dat nog wel een keer willen; ik denk dat ik die steden en alle plaatsen er tussenin nu heel anders ervaar.” Lees snel verder voor de 8 favo adresjes van Emilie!

Ontbijt
“Egg Shop in New York is fantastisch. De Amerikanen weten wel wat ze met een eitje aanmoeten. Echt een aanrader. Hun brand identity is overigens ook erg fijn. Verder zijn de American pancakes bij Five Leaves in Brooklyn to-die-for. Er staat zelfs in de winter tijdens sneeuwbuien een rij van minstens een uur, maar dat is het meer dan waard.”
151 Elizabeth St., New York
www.eggshopnyc.com

Sapjes
“Sapjes haal ik altijd bij Dr. Blend op de Herenstraat. Naast het feit dat het op mijn looproute naar #workmode zit en de sapjes vers worden geperst, is Jamahl ook echt een topgozer die je altijd vriendelijk begroet. Ze hebben overigens ook mijn lievelingskoffie, van Vascobelo.”
Herenstraat 23, Amsterdam
www.drblend.nl

Store
“Het merk Sandro is een van mijn favorieten, en als ik in Parijs ben, ga ik er altijd even buurten. Ik heb meer dan eens de Thalys gemist doordat ik nog in de paskamer stond… De nieuwe shop+deli Ninour in de Pijp is overigens ook een aanrader. Mijn nichtje Nina en zwager Ab openden afgelopen zomer de deuren en serveren de lekkerste Marokkaanse dishes en verkopen fantastische sieraden en cadeautjes.”
1e Jan Steenstraat 109, Amsterdam
www.ninour.nl


Terras
“Moules & Co. in Lissabon vond ik erg fijn – overigens zit daar ook de club Park, op het dak van een parkeergarage. Beste uitzicht en fijnste terras in één.”
Calcada Do Combro 58, Lissabon
www.facebook.com/00park

Sfeer
“Divino is bij uitstek de beste wijnbar in Amsterdam. Eigenaar Ewout heeft de beste Italiaanse wijnen uit Piemonte, de lekkerste tomaten en een tongstrelende truffelhoning. Hier heb ik menig succes gevierd, maar ook veel goede gesprekken met vriendinnen gevoerd. Glas Valpolicella erbij en ik ga de komende uren nergens heen. Ander favo restaurant qua sfeer is Apotheke in Lissabon, alles is hier in een apothekersjasje gegoten. Klinkt luguber, maar is fantastisch.”
Boomstraat 41-a, Amsterdam
www.wijnbardivino.nl

Beauty
“De Bijenkorf in Amsterdam heeft onlangs haar beauty department compleet vernieuwd: met marmeren vloeren en daglicht uit verschillende hoeken waan ik me daar in beauty walhalla. Ik hou daarnaast ook erg van de producten van & Other Stories. Hun eyeliner is te gek. Bij #workmode hebben we altijd de handzeep en handcrème staan.”
Heiligeweg 26-28, Amsterdam
www.stories.com

Cocktails
“Bar Oldenhof. Een klein barretje op de Elandsgracht. Van buiten zie je het niet, maar als je eenmaal binnen bent, waan je je in een heuse gentleman’s club. De cocktails zijn hier niet te zoet en er is slechts plek voor een beperkt gezelschap.”
Elandsgracht 84, Amsterdam
www.bar-oldenhof.com

Diner
“Los Pilones. En dan de locatie in de Jordaan. Ik bestel hier stiekem altijd hetzelfde: een strawberry margarita en acapulco. Dat zijn vier kleine taco’s met verse tonijn. Zo. Ontzettend. Goddelijk.”
Eerste Anjeliersdwarstraat 6, Amsterdam
www.lospilones.com

Meer weten over Emilie en #workmode of op zoek naar een fijne werkruimte? Check de website Hashtagworkmode.com!

Beeld: van Emilie zelf en webistes van de hotspots 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief