8x hotspots van Jelle van soChicken

8x hotspots van Jelle van soChicken

Slechte gewoontes afleren, je saaie baan gedag kunnen zeggen of je productiviteit verdubbelen? soChicken helpt je daarbij. Oprichter Jelle Hermus inspireert je dagelijks met zijn website, de app en via de social media-kanalen. Zo draait soChicken om een simpel, gelukkig én gezond leven. In deze 8x hotspots vertelt Jelle niet alleen over zijn favoriete adresjes, maar ook over de mooie momenten die hij tijdens zijn vele reizen meemaakte.

“Ik vind dat een heleboel steden favoriet zijn op hun eigen manier. De ene stad is geweldig voor het nachtleven, terwijl de andere stad zo lekker mysterieus is. Ik werd ontzettend blij van San Francisco, maar heb me ook ontzettend vermaakt in Mumbai – een compleet andere wereld. En ik zou heel graag terug willen naar Shanghai, maar ik ben ook super gecharmeerd van steden als Gent”, vertelt Jelle. Een absolute favoriet heeft hij niet, hoewel hij het stiekem wel heel erg fijn vindt om in Delft te wonen.

8x hotspots van Jelle van soChicken

Op het lijstje voor 2016? “Nou, spreek maar gerust in meervoud. Ik weet niet hoeveel steden ik er nog in kan proppen dit jaar, maar ik ga mijn best doen. Ik wil dit najaar graag terug naar de VS. Opnieuw naar New York en de rest van de oostkust verkennen. Maar ik ben ook van plan om een vriend te bezoeken in Indonesië begin volgend jaar en nog dit jaar een roadtrip te maken richting Spanje. Ook hoop ik binnenkort nog een trip naar Moskou te maken, dat lijkt me echt onwijs fascinerend. Sowieso wil ik meer van Oost-Europa zien. Met andere woorden – ik zou elke regio wel een keer willen bezoeken in mijn leven. Hoewel Afrika momenteel niet hoog op mijn lijstje staat, maar wie weet.”

8x hotspots van Jelle van soChicken

Bijzondere ervaringen kunnen zomaar ineens opduiken, zo belandde Jelle ooit eens op een heerlijk terrasje in een klein middeleeuws dorpje in Frankrijk. “Het dorpje was uitgestorven. Maar toen we bij het marktpleintje aankwamen zat het hélemaal vol met mensen. Ik weet niet eens meer hoe het dorpje heet, maar het was een onvergetelijke middag.”

Ontbijt
“Laatst had ik in Dublin een heerlijke Turkse omelet in een hip ontbijtzaakje. Ze serveerden er allerlei gerechten geïnspireerd op het Midden Oosten, waar ik gek op ben. Een andere plek was een ontbijtzaakje in Palolem, Goa, India. Daar serveerden ze een bak muesli die rechtstreeks uit de hemel op ons was neergedaald. Ik mis die muesli nog iedere ochtend.”

Koffie en sapjes

8x hotspots van Jelle van soChicken
“Sightglass Coffee in San Francisco. Daar hing een super leuke vibe. Ze branden er hun eigen koffie. Iets wat in 2013 (toen ik er was) nauwelijks gebeurde in Nederland.”
270 Seventh Street, San Francisco
www.sightglasscoffee.com

Beauty

8x hotspots van Jelle van soChicken
“Ik bezoek niet zoveel beauty hotspots, maar ik heb wel een yoga retreat in India gedaan dat me goed beviel.”
Tapovan, Rishikesh, Uttarakhand, India
www.akhandayoga.com

Store

8x hotspots van Jelle van soChicken
“Powell’s in Portland. Met de heerlijke slogan: ‘Get lost in de city of books’. En dat is niet eens overdreven.”
1005 W Burnside Street, Portland
www.powells.com

Drankjes

8x hotspots van Jelle van soChicken
“De beste drank vind je in Europa denk ik. Het lekkerste bier in België. De lekkerste wijn in Frankrijk, Italië en Spanje. De beste sterke drank in Oost-Europa. En de beste gin komt uit Schiedam natuurlijk. Ik ben over het algemeen niet erg onder de indruk van de drankjes in Azië, hoewel ik in Tokyo zalige hot sake heb gedronken. Cocktails drink ik niet zoveel. Ik heb nog getwijfeld om de ‘special lassi’ (met wiet) te proberen in India. Maar dat durfde ik toch niet aan – uit angst om ergens bestolen wakker te worden terwijl er een geit op m’n shirt kauwt.”

View

8x hotspots van Jelle van soChicken
“Noorwegen en Bangkok. Noorwegen voor de adembenemende natuur. En Bangkok voor de geweldige rooftop bars. Logisch.”
1055 State Tower, Silom Road, Bangkok
www.lebua.com/sky-bar

Sfeer

8x hotspots van Jelle van soChicken
“Een Thais eilandje of een rustig plekje in Goa, India. Ik ben gek op die tropical paradise sfeer. Lekker hangen, zwemmen, eten, slapen, eten, niks doen en nog wat eten.”

Diner

8x hotspots van Jelle van soChicken
“In vrijwel elk restaurant in Thailand. Ik ben gek op de Thaise keuken. En ik ben nog niet in Vietnam geweest, maar ik hoop stiekem dat het daar nóg beter is.”

Broeden op een leuker leven? Check soChicken.nl!

Beeld: Jelle zelf, eigen en websites van de hotspots 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief