8x hotspots van JFK’s hoofdredacteur Willem Baars

8x hotspots van JFK's Willem Baars

Wie weet er nou beter wat de leukste adresjes zijn dan JFK’s hoofdredacteur Willem Baars? Hij komt in veel verschillende steden, bezoekt de leukste hotspots én weet natuurlijk waar je het best kunt shoppen. Wij spraken hem over zijn citytrips!

Zo is Miami Beach by far zijn favoriete stad. “Daar voel ik me altijd top en beter dan waar ook ter wereld. Het is de combinatie van de architectuur, het weer, de mensen en het feit dat de stad aan zee ligt en je er ook nog goed kunt uitgaan en shoppen. Op nummer 2 staan Los Angeles en New York, gevolgd door Kyoto.” Voor het beste uitzicht tipt Willem Baars Los Angeles aan het einde van de dag. “De zon geeft dan een gouden gloed en nergens ziet het er dan zo mooi uit als daar. California is niet voor niets de golden state. Nog veel mooier dan zonsondergangen op Ibiza en de Thaise eilanden.”

8x hotspots van JFK's Willem Baars

Tot vijf jaar geleden kwam Willem driemaal per jaar in Parijs. “De laatste paar jaar ben ik er niet meer geweest, zonde want Parijs is en blijft te gek en vooral op modisch gebied heel inspirerend. Teheran verdient nummer 2 op mijn wish list voor 2015. Mijn beste vriendin Neda komt daar vandaan en ik denk dat het een hele te gekke stad is die in niets lijkt op het beeld dat men ervan heeft.” Waar de hoofdredacteur van JFK het liefst ontbijt, shopt en dineert? Willem Baars deelt zijn 8 favoriete hotspots met ons!

Ontbijt

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Het lekkerste ontbijt eet je in Los Angeles in een van de eettentjes nabij Melrose. Maar ook niet te versmaden: het ontbijt van het Nhow hotel in Milaan.”
Via tortona 35 – 20144, Milaan
www.nhow-milan.com

Store

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Mijn favoriete winkel is de nieuwe Costume National-winkel in Milaan, vlak bij Corso Como, ook een leuke winkel overigens. En ook heel vet vind ik de New Era-winkel op Washington Avenue in Miami en natuurlijk The Flight Club In New York met alleen maar vette sneakers.”
812 Broadway, New York
www.flightclub.com

Koffiebar

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Ik zit altijd wel fijn bij de Coffee Company op de Haarlemmerstraat. Ze hebben lekkere koffie en het is een leuke tent. Beter dan het zwaar overschatte 2 for Joy – iets verderop – waar de service erbarmelijk is. Maar in de VS is het altijd top bij elke Starbucks, ook al is de koffie niet echt lekker.”
Haarlemmerdijk 62, Amsterdam
www.coffeecompany.nl

Beauty

8x hotspots JFK's Willem Baars
“Mijn favoriete beauty hotspot? Lastig want dat zou dan een soort van spa moeten zijn. En daar kom ik niet bepaald vaak. De spa van de nieuwe Club Med in Val Thorens is wel een prettige plek.”
Grand Rue, Saint Martin de Belleville 73440, Val Thorens
www.clubmed.nl

Terras

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Het fijnste terras in Amsterdam vind ik dat van Pacific West in het Westerpark. Buiten Amsterdam ga ik voor dat van het Buri Rasa hotel op Koh Phangang.”
55 Moo 5, Thong Nai Pan Noi Beach, Ban Tai Koh Phangan
www.burirasa.com

Drinks

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Ik ben niet zo’n drinker, maar ik vind The Butcher in Amsterdam een leuke tent en de bar van het W hotel in Miami Beach is ook een aanrader. Dat geldt trouwens voor de bars van bijna alle W hotels. Vooral die in Bangkok.”
2201 Collins Avenue, Miami Beach
www.wsouthbeach.com

Diner

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Yam Yam in het Westerpark is mijn all-time favorite. Maar Baut is goede tweede. Ik hou van informele zaken. Niet dat te statige. Maar nergens eet je zo goed als in New York.”
Frederik Hendrikstraat 88-90, Amsterdam
www.yamyam.nl

Sfeer

8x hotspots van JFK's Willem Baars
“Voor de beste sfeer ga ik naar Club NL als ik in Nederland uitga. Buiten Nederland is dat altijd in Miami in bijvoorbeeld club Liv of een hotel waar een feest plaatsvindt (Delano-tuin). Maar voor de allerbeste sfeer zie je mij in City-stadium in Queens bij een honkbalwedstrijd van de New York Mets. Daar spelen ze in de 7e inning altijd Lazy Mary van Lou Monte en daar word je heel blij van, of je nu wilt of niet.”
4441 Collins Avenue, Miami Beach
www.livnightclub.com

Beeld: Elle.be, websites van de hotspots en van Willem zelf

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply