8x hotspots van journalist Rosan de Vos

journalist Rosan de Vos

De 24-jarige Rosan de Vos is freelance tekstschrijver en journalist. Ze deelt met ons haar favoriete plekken in haar eigen Utrecht, waar ze elke dag geniet. Benieuwd waar Rosan (www.rosandevos.nl)  het liefst ontbijt, borrelt en het beste uitzicht heeft? 

“Helaas ben ik de eeuwige student. Nog steeds ben ik niet klaar met mijn scriptie, maar ik zie een koffietje als prima excuus om nog een deelvraag uit te stellen. Ik woon in Utrecht en wil daar nooit meer weg. Ooit begin ik mijn eigen lunchroom, maar eerst nog even doorsparen.”

Lievelingsplekken: journalist Rosan de Vos

Utrecht is verreweg de favoriete stad van Rosan. “Voor een ‘buitenstaander’ misschien een ‘grote stad’, maar voor mij voelt het gewoon als een dorp. Alles is op loopafstand, het heeft prachtige plekjes en er lopen onwijs veel inspirerende mensen rond.” Uit eten doet Rosan het liefst in de Drieharingstraat, dat geeft haar altijd een vakantiegevoel.

Ontbijt

Yoghurt favoriet ontbijtje Rosan de Vos
Het lekkerste ontbijtje scoor ik denk ik toch gewoon bij de Yoghurt Barn.”
Vinkenburgstraat 15 en Stationstraverse 9e, Utrecht
www.yoghurtbarn.nl

Koffie en sapjes

Koffie Rosan de Vos journalist
Ik ben fervent koffiedrinker, dus ik heb meerdere favoriete locaties. Het lekkerste koffietje haal ik bij ’t Koffieboontje, daar woon ik om de hoek, dus daar kan ik meteen naartoe als ik wakker ben. Verder ben ik altijd fan van Rocking Chair op de Willem van Noortstraat. En als je daar dan toch bent: steek de straat eens over en drink eens een bakkie bij Paul’s Coffee Corner. Een echte ouderwetse belevenis.”
Willem van Noortstraat 88, Utrecht
www.rockingchairutrecht.nl

Terras

Terras flamingo's ondergrond journalist Rosan de Vos
Het allerliefst scoor ik bij de Spar op de Mariaplaats een drankje en een hapje en neem ik dit mee naar de ‘achtertuin’ van het Conservatorium in Utrecht. Het moet natuurlijk wel lekker weer zijn, maar je kunt hier onwijs fijn zitten. Bovendien hoor je heel vaak muziek van de studenten op de achtergrond, extra leuk! Restaurant Goesting is ook echt een aanrader. Een beetje verborgen, maar juist ontzettend fijn als je de drukte van de stad even wil vermijden. Maar ook bij ROOST aan de Singel of Strand Oog in Al ben ik als een kind zo blij.”
Veeartsenijpad 150, Utrecht
www.restaurantgoesting.nl

Beauty

journalist Rosan de Vos bij SOIA
“In de zomer kan je bij Strand Oog in Al (SOIA) yoga volgen ‘op het dak’. Dat is ontzettend leuk!”
Kanaalweg 199, Utrecht
www.soia.nl

Sfeer

Wijn Rosan de Vos journalist
“Overal waar je een wijntje kan drinken? Maar het liefst zit ik in het park in de zomer!”

View

journalist Rosan de Vos uitzicht waterfietsen utrecht
Misschien zó voor de hand liggend dat je het nooit doet: ga eens in plaats van een middag met je vriendinnen op het terras zitten, de Domtoren beklimmen. Gewoon op je vrije middag, ja. Het is ontzettend gezond, je krijgt het beste uitzicht dat er is en je leert ook nog eens wat over de stad. Je zult je verbazen over hoeveel lol je kunt hebben. En houd je niet van traplopen? Dan moet je fietsen. Ook een uurtje waterfietsen doe je voor een prikkie en is leuk voor de verandering.”

Cocktails


“Ha, busted. Ik ben niet echt een cocktail-fan. Maar het lekkerste biertje vind je natuurlijk bij Kafé België aan de Oudegracht.”
Oudegracht 196, Utrecht
www.kafebelgie.nl

Wish list

Valencia journalist Rosan de Vos
Berlijn! Berlijn is echt een te gekke stad, nergens is het zo vrij als daar. Buiten Europa zou ik graag naar Kaapstad gaan. En ik ben nu net terug uit Valencia.

Volg journalist Rosan de Vos ook op Instagram!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: journalist Rosan de Vos, Pixabay (ontbijt, koffie, bier) en CityStyleGuide (terras, sfeer, Valencia)

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply