8x hotspots van Laura van mymuesli

8x hotspots van Laura van mymuesli

Al 3,5 jaar woont zakenvrouw Laura Jackson in Berlijn. Als Country Manager Nederland bij mymuesli is ze met haar ongezonde obsessie voor gezonde voeding aan het juiste adres bij het bedrijf. Want, zoals ze zelf zegt: “Wij mixen de lekkerste biologische muesli ter wereld!” Vandaag vertelt ze ons over haar 8 favoriete hotspots.

Op dit moment is Berlijn haar favo stad. “Deze stad heeft een speciaal plekje in mijn hart. Achter het sobere ruwe karakter schuilt een warm hart – de alternatieve vrije denkers die deze stad aantrekt, de verschillende centra met hun eigen unieke sfeer, de eeuwige mogelijkheden voor exorbitant lange feestjes. Er is hier altijd wat gaande en met voldoende ruimte voor gekkigheid. Deze stad schudt je wakker uit je onderbewustzijn. Ik vind het leven hier erg fijn, omdat er in deze stad naast professionele ontwikkeling ook veel waarde wordt gehecht aan andere zaken die zorgen voor een goed evenwicht in body, mind & soul.” Op de wish list? Een bezoekje aan een vriendin in Stockholm. “Scandinavië staat al een eeuwigheid op mijn lijstje, maar het is er nog nooit van gekomen. Dus dit is eigenlijk dé perfecte timing. Want wat is er nou leuker om de stad te zien samen met een local!”

Ontbijt 


pancakes
“Mijn favoriete ontbijttentje is toch echt le Bon. In de zomer hebben ze onder de bomen een mooi terras, en in de avond of tijdens de winter is de ambiance binnen er een om heel lang te tafelen. Ondanks dat er zoveel lekkere dingen op de kaart staan, val ik iedere keer toch weer in de verleiding van de spicy bloody mary en de pulled pork burger. Yummie!
Boppstr 1, Berlijn
www.lebon-berlin.com

Sapjesbar

Daluma in Berlijn
“Lekkere slow pressed juices vind je bij Daluma.”
Weinbergsweg 3, Berlijn
www.daluma.de

Beauty

“New Deli Yoga ontdekte ik in eerste instantie vanwege de lekkere koffie’s en de vegetarische/vegan Indian street food. Naast dat ze deze heerlijkheden serveren, kwam ik er achter dat er op maandag en dinsdag gratis yogales wordt gegeven. Ik heb zelf nog geen kans gezien om aan een lesje mee te doen, maar dat ga ik zeker uit proberen!”
Falckensteinstr. 37, Berlijn
www.newdeliyoga.tumblr.com

Store

Store of the Future in Den Haag
“
Mijn favoriete store? De mymuesli-winkels! We hebben inmiddels meer dan 20 winkels in Duitsland. Ook dichtbij de Nederlandse grens in Düsseldorf en Keulen. Het bezoeken van de winkel is een leuke ervaring. Je kunt bij ons gratis alle muesli’s proberen totdat jij jouw lievelingsmuesli ontdekt. In Nederland hebben wij tot en met december 2015 een pop-up store in Store of the Future in Den Haag. Dit is een retail innovatie lab, waar bezoekers een blik kunnen werpen op de toekomst van retail en waar 15 retailers testen hoe technologie het winkelen leuker en makkelijker kunnen maken in de toekomst. Het is als het ware een laboratorium en winkel in één, want je kan ook onze muesli’s kopen of langskomen voor een ontbijtje!”
Anna van Buerenplein 7, Den Haag
www.storeofthefuture.nl

Terras 


“Vaste prik met mijn vriendinnen op zaterdagmiddag is het terras bij Kaffemitte. In de zomer is het lastig een plekje te bemachtigen, maar zodra je zit, is het volop genieten van de zon en het fijne uitzicht van mensen die voorbij schuifelen.
Weinmeisterstr. 9a, Berlijn
www.kaffeemitte.de

Sfeer

Cocktails
“Voor een fijne sfeer en lekkere klassieke cocktails ga ik naar bar Tier. Deze bar heeft met zijn donkere fluwelen gordijnen en mooie belichting iets heel gezelligs en knus. Vooral in de winter kom ik hier vaak.”
Weserstrasse 42, Berlijn
www.facebook.com/TiERBAR

View

“Iedere ochtend en avond fiets ik over de Modersohnbrücke in Friederichshain. Hier heb je met zonsondergang een prachtig panorama uitzicht over de stad en het spoorwegstation van Warschauerstrasse. In de zomer zit de brug vol met mensen die biertjes drinken en genieten van het mooie industriële plaatje.”

Cocktails

“Voor een echt lekkere cocktail ga ik naar Würgeengel. In deze Seventies cocktail bar (én traditionele rokersbar) met donkerrode wanden worden heerlijke klassieke en experimentele cocktails met kleine hapjes geserveerd.”
Dresdener Str. 122, Berlijn

www.wuergeengel.de

Diner

“Ik eet bijna nooit pasta, maar ik houd er wel enorm van! Een tijdje geleden ontdekte ik het superschattige restaurantje Pomodorino & Saporito. Een perfecte plek voor zowel een romantisch afspraakje als een date met je ouders. Ze hebben heerlijke focaccias (Pomedorino) en huisgemaakte pastagerechten (Saporito). De veranda is versierd met kleding waslijntjes, vespa scooters en vele mooie lichtjes. Je waant je daadwerkelijk ergens in Italië.”
Straßmannstr. 21, Berlijn
www.pomodorino.de

Beeld: websites van de hotspots

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief