8x hotspots van Laurien Bleeker van Fashionlab.nl

Laurien Bleeker van Fashionlab.nl
Amsterdam staat met stip op nummer één, shoppen doet ze het liefst in Kopenhagen en Stockholm siert de wish list voor 2015. Hoofdredacteur van Fashionlab.nl Laurien Bleeker houdt van de simpele, minimalistische Scandinavische stijl, weet de leukste spots te vinden en verklapt geheime adresjes.

Met de online fashion community Fashionlab.nl inspireert ze én deelt ze samen met haar team ideeën over mode, beauty en lifestyle. Trends, nieuwe merken en persoonlijke favorieten van de redactie passeren de revue. Wij spraken Laurien over haar 8 favoriete hotspots!

Ontbijt

T eten en drinken“De Yoghurtbarn in de Pijp in Amsterdam vind ik heel lekker voor een ontbijtje, omdat je zelf je yoghurt en ingrediënten kan bepalen. T eten en drinken in de Roetersstraat in Amsterdam Oost is ook heel gezellig en alles is vers. Ga in Barcelona eens naar Buenas Migas (op meerdere plekken in de stad) voor een overheerlijke focaccia en verse taartjes.”
Roetersstraat 4, Amsterdam
www.t-etenendrinken.nl

Koffiebar

Majesteit Taart
“Hartje Oost! Dat is een koffiebar/conceptstore in de Javastraat in Amsterdam Oost waar je de lekkerste broodjes eet, koffie drinkt, kleding shopt van Scandinavische merkjes, sieraden en interieuraccessoires koopt. De twee eigenaressen zijn ook nog eens heel gezellig. Oh, en als je dan toch in de buurt bent: eet meteen even een stuk red velvet taart bij Majesteit Taart, een paar meter verderop.”
Javastraat 23, Amsterdam, www.hartjeoost.nl
Javastraat 5, Amsterdam, www.majesteittaart.nl

Store

COS“COS, dat is echt mijn lievelingswinkel! Hier shop ik mooie simpele kleding van goede kwaliteit. Bij & Other Stories kijk ik graag voor een tas, sjaal of een paar schoenen en Anna + Nina is een heel leuk boetiekje met accessoires en originele cadeautjes. Voor interieur accessoires ga ik graag naar Hay. In Barcelona bezoek ik Kiko Milano altijd (nu ook te vinden in Amsterdam CS), want die hebben de beste nagellak in alle kleuren van de regenboog voor maar €1,50 per stuk. Als ik in Parijs ben, sla ik een bezoekje aan conceptstore Merci niet over en in Kopenhagen ben ik te vinden bij Designers Remix Collection, Filippa K, Modström, Samsoe&Samsoe, Acne en eigenlijk alle Scandinavische flagship stores.”
www.cosstores.com

Terras

Artisplein
“Meestal ga ik met vrienden naar een nog een beetje geheim plekje in Amsterdam Oost, in de buurt van Artis. Dat is een stukje grasveld aan het water waar (nog) geen toeristen komen. We halen kaasjes en drankjes en zitten de hele avond te kletsen. Binnenkort opent bij het Tropenmuseum en het Oosterpark een nieuw terras, De Tropen, volgens mij wordt dat een heel fijn plekje. En dan is er nog het Artisplein waar je uitkijkt op de flamingo’s en lekker in het zonnetje wat kunt drinken (zelf meenemen mag!).”

Beauty

MJ Amsterdam
“Voor behandelingen ga ik naar MJ Amsterdam op IJburg of naar Soap Treatment Store. Mijn favoriete lippenstift scoor ik bij Bobbi Brown (in de Bijenkorf) of bij MAC Cosmetics en mijn haar laat ik altijd doen bij Sanne van Salon B (Gravenstraat 22). Zeepjes voor in huis koop ik bij & Other Stories, want die ruiken zo lekker en de verpakkingen zijn mooi.”
Pampuslaan 27 – 29, Amsterdam-IJburg
www.mjamsterdam.nl

Cocktails

Rosa Negra
“Bij Rosa Negra in Barcelona wat eigenlijk een heel goedkoop, maar superlekker Mexicaans restaurant is. De cocktails drink je daar als limonade.
Via Laietana 46, Barcelona
www.rosanegrabcn.com

Sfeer

De Bakkerswinkel
“De Bakkerswinkel in de Warmoesstraat in Amsterdam. Daar hangt een fijne, relaxte sfeer en het eten en drinken is er lekker en vers. De scones zijn daar een aanrader, net als de cheesecake met frambozen, maar die hebben ze (helaas) niet altijd.”
Warmoesstraat 69, Amsterdam
www.debakkerswinkel.nl

View

Floor 17
“Ik ga naar naar Floor17 voor het beste uitzicht. Dat zit op het dak van het Ramada hotel in Amsterdam, op 85 meter hoogte en je kijkt van alle kanten uit over de hele stad. Een aanrader om eens een keer een drankje te gaan drinken.”
Staalmeesterslaan 410, Amsterdam
www.floor17.nl

 Beeld: Laurien en website van de hotspots

 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief