8x hotspots van Layana van Paperclear

Layana van Paperclear

Paperclear is het bedrijf van Layana Mariouw Smit. Ze tekent verhalen uit beelden; Layana vat in een visueel verslag samen wat er tijdens vergaderingen, meetings, presentaties, congressen en events wordt verteld. Haar beroep is ook wel bekend onder de termen visual notetaking, sketchnoting en infodoodling. Naast tekenen is reizen haar grote passie en dit combineert ze dan ook graag!

“Ik heb voor mijn stage een half jaar in Auckland, Nieuw- Zeeland gewoond en ben net terug van een drie maanden durende backpackreis door Zuidoost-Azië. In de landen waar ik ben geweest had je nooit veel terrassen. Dat is toch wel iets heel Europees. In Nederland ga ik voor nacho’s, cocktails of een Liefmans graag naar ‘t Hart in mijn eigen Breda.”

Paperclear tekening Ho Chi Minh van LayanaLievelingsplekken: Layana van Paperclear

De eigenaresse van Paperclear is op veel plekken geweest, maar de beste sfeer had toch echt Nieuw-Zeeland. “Mount Eden en de plekken waar echte kiwi’s wonen, vond ik geweldig. Ik woonde in de grootste stad van het land en die zat vol met Aziaten en buitenlandse studenten. Maar echte kiwi’s zijn de leukste mensen die ik ken. Tegen iedereen is het ‘Hey mate how’s it going!’ Ookal kennen ze elkaar helemaal niet. Een heerlijke laid-back houding en nergens over klagen. Dat mis ik vaak nog wel hier in Nederland, die openheid en relaxte houding mag hier ook wel wat meer.”

Ontbijt

Smoothie bowl Thailand Layana Paperclear

“Mijn favoriete ontbijtje is een goede smoothiebowl. Tijdens mijn reis door Azië, heb ik in Krabi (Thailand) de lekkerste smoothiebowl ooit gegeten bij het kleine Coconuts Café & Bar.”
Pak Nam, Mueang Krabi District, Changwat Krabi 81000, Thailand
Facebook

Koffie en sapjes

Koffie op houten tafeltje Layana Paperclear

“De leukste koffiebar vind ik de Sierra Cafe in Auckland. Ik werkte in de wijk Mount Eden en moest vaak langs bij dit cafeetje om lunch voor mijn baas te halen. En heel af en toe kocht ik wel eens stiekem iets voor mijzelf. De lekkerste caramel slices en koffietjes kwamen toch wel daar vandaan.”
418 Mount Eden Rd, Mount Eden, Auckland
www.sierracoffee.co.nz

Wish list

Marrakech wish list Layana van Paperclear

“Ik wil nog heel graag een keer naar Melbourne of Sydney, maar ook Stockholm, Kopenhagen, Marrakech… er staan zoveel leuke steden op mijn wish list. Maar dit jaar ga ik eerst nog naar New York! Zeven dagen heerlijk de stad verkennen, zó veel zin in!”

Winkel

Kaartjes bij Typo Auckland lievelingswinkel Paperclear

“In Auckland zitten in de hoofdstraat ontzettend veel winkels die ik nog nooit had gezien. Veelal grote ketens die te vinden zijn in China, Japan en de VS. Net als Typo, een soort Expo. Als tekenaar ben ik natuurlijk gek op stationery, waar deze winkel vol mee ligt. Hele schattige dingetjes, kaartjes echt alles wat je maar kan bedenken. Helaas kon ik niet veel kopen want dan moest ik weer moeilijk gaan doen met koffers. Hopelijk komen ze ook een keer in Nederland.”
www.cottonon.com

Stad

Neal's Yard Covent Garden London

“Mijn favoriete stad is toch wel Londen. Ik ben hier nu twee keer geweest en de hele vibe ligt mij wel. Ondanks dat iedereen die je daar tegenkomt megaveel haast heeft, kan ik de rust er vinden en genieten van de ontzettend mooie gebouwen. Mijn favoriete plekken zijn Notting Hill en Neal’s Yard in Covent Garden. Ik droom van een huisje in een van deze wijken in Londen.”

IJs

Giapo ijs Auckland Layana Paperclear

“In Auckland is er één plek waar je echt naartoe moet als je zin hebt in ijs: Giapo. Nooit eerder at ik zulk lekker ijs, het was eigenlijk meer een dessert. Er zit namelijk van alles en nog wat op en je mag alle soorten proeven als je niet kunt kiezen.”
12 Gore St, Auckland
www.giapo.com

View

Auckland New Zealand

“Toen ik in Auckland woonde was er ook een plek waar je heel mooi uitzicht had. En nee het was niet de Sky Tower – een hoge toren midden in het centrum waar veel toeristen komen. Nee, het is weer Mount Eden maar nu echt de ‘mountain’ van de wijk. Auckland zelf is gebouwd op heel veel slapende vulkanen en Mount Eden is er ook zo een. Een hoge heuvel die heel erg mooi over de stad uitkijkt. Voor mij echt de beste plek om in het gras met wat snacks en een drankje de zonsondergang te bekijken.”

Diner

noodles Vietnamees eten Paperclear Layana

“De beste gerechten zijn naar mijn mening altijd homemade. Zo is de lasagne van mijn moeder nog altijd de beste die ik ooit gehad heb. In Vietnam ben ik in Sapa in een homestay geweest. Een homestay is wat de naam al een beetje zegt: je verblijft bij locals thuis, waar je ook eet. Daar heb ik de lekkerste loempia’s, noodles en andere Vietnamese gerechten gegeten. Dus voor mij geen restaurant, maar een goed homemade gerecht daar geniet ik van.”

Meer zien van Paperclear? Check dan de website: www.paperclear.nl.

Volg Layana van Paperclear ook op Instagram!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: Layana van Paperclear, CityStyleGuide (Londen), Unsplash (ontbijt, koffie, Marrakech, view, diner)

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief