8x hotspots van Lize van Vriendinnenonline

Lize van Vriendinnenonline

Lize woont in Amsterdam en heeft sinds een aantal jaar een sociaal platform genaamd Vriendinnenonline.nl. Hier komen vrouwen bij elkaar om nieuwe vriendschappen of contacten te zoeken.

Zo legt Lize van Vriendinnenonline uit: “Stel, je woont in een nieuwe stad en je kent daar niemand… waar begin je dan met het zoeken naar nieuwe vriendinnen? Je kunt bijvoorbeeld naar een sportles gaan met de hoop daar nieuwe contacten te leggen, maar vaak is dat toch best lastig of zelfs een beetje ongemakkelijk. Die drempel kan best hoog zijn en is niet voor iedereen weggelegd. Als je leuke vriendinnen zoekt of sociaal contact wilt leggen, kun je terecht op onze website. Hier komen leuke vrouwen van alle leeftijden samen om gezellig te kletsen of om mee af te spreken. En het voordeel is, je weet zeker dat iedereen op de website ook open staat voor een leuk nieuw contact. Dat maakt het toch een stuk toegankelijker.” Vandaag deelt eigenaresse Lize haar lievelingsplekjes in Amsterdam en daarbuiten met ons! 

Lievelingsplekken: Lize van Vriendinnenonline

“Sinds ik in de stad woon, vind ik het heerlijk om in vakanties de natuur en de rust op te zoeken. Ik ben gek op strand en mooie natuurgebieden. Stedentrips staan dus niet direct bovenaan mijn prio lijstje, maar een stad als Dubai lijkt me te gek om te zien. Lekker surrealistisch en over de top”, vertelt Lize van Vriendinnenonline. 

Ontbijt

Lize van Vriendinnenonline bij Het Kaasboertje

“Voor ontbijtjes in het weekend ga ik voor de broodjes van Hans. In zijn zaak ‘Het Kaasboertje’ in de Jordaan maakt hij samen met Saskia de lekkerste broodjes. Het winkeltje is klein, ligt vol met spulletjes, lekkere vleeswaren en kaasjes en terwijl je staat te wachten komen de Spaanse salsa deuntjes je tegemoet. Helemaal leuk is dat na het doorgeven van mijn bestelling, Hans altijd zegt: ‘Dat ga ik lekker voor je maken lieverd en je weet het he, we zijn ook op zondag open!'”
Tweede Tuindwarsstraat 3A, Amsterdam
Geen website 

City

Straatje in Rome met oude auto

“Ik ben gek op Rome, ik ben er zelfs al vier keer geweest. Zodra ik in Italië kom is het al gauw goed hoor; ik hou van het land, de taal en het temperament. Een aantal jaar geleden heb ik samen met mijn zusje een maand in Rome gewoond en gingen we naar een Italiaanse school om de taal te leren. Daardoor heb ik Rome van zo’n andere kant leren kennen, het voelt daar een beetje als een tweede thuis.”
In dit artikel vind je tips van local Tessa Vrijmoed in Rome

Beauty

Lize van Vriendinnenonline in De Nieuwe Yogaschool

“De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos is voor mij dé plek om tot rust te komen. Zodra je binnenkomt ruik je een heerlijke geur van wierook, het is er rustig en iedereen is vriendelijk en relaxt. Tijdens een yogales kan ik mezelf even helemaal centraal zetten en even naar binnen keren. Dat is voor mij heel belangrijk omdat ik zowel qua karakter als in mijn werk me altijd op de ander richt. Maar ook buiten de yogalessen hangt er een hele fijne sfeer in de yogaschool. Na een bezoek voel ik me altijd weer helemaal herboren.”
Laurierstraat 109, Amsterdam
www.denieuweyogaschool.nl

Winkel

Etalage Wildschut Antiques

“Ik ben gek op mooie spullen en een fijn thuis creëren. Mijn favoriete winkel is dan ook een interieurwinkel: Wildschut Antiques. Zij gaan allemaal antiekmarkten en handelaren in landen als Frankrijk en Italië af om de mooiste spullen voor hun winkel te verzamelen. Altijd one of a kind dus en ik kan me vergapen aan de prachtige Franse kasten en allerlei mooie spullen. Ik heb er recentelijk een hele grote antieke spiegel gekocht, zo’n eentje met een enorme gouden krullijst. Lekker over de top maar I love it!”
Eerste Looiersdwarsstraat 8hs, Amsterdam
www.wildschut-antiques.com

Terras

Pizza en rode wijn op terras

“Heel eerlijk, het leukste terras is mijn eigen straat! Zodra de zon schijnt zitten we met een hele club uit de straat wijntjes te drinken en als het laat wordt halen we pizza’s bij Pazzi. Tja, beter een goede buur dan een verre vriend toch?! Het ontstaat altijd spontaan en daar hou ik van. Geen afspraken die al maanden in de agenda staan. Als ik wel naar het terras ga, dan ga ik vaak naar Hoogendam. Zij hebben een heerlijk groot terras dat bijna de hele dag in de zon ligt en niet perse bomvol toeristen zit.”
Westerdoksplein 10, Amsterdam
www.caferestauranthoogendam.nl

Sfeer

Lize van Vriendinnenonline in Lapland met husky's

“Als je echt een keer wilt ervaren wat serene rust en adembenemende natuur is, dan moet je naar Lapland. Het is zo waanzinnig mooi daar, echt een aanrader. Eén keer was mijn sneeuwscooter in the middle of nowhere weggezakt in de diepe sneeuw en kreeg ik hem er niet meer uit. Op het moment dat er een inwoner op langlaufski’s aankwam, snelde ze onmiddellijk mijn kant op om te helpen. De volgende passant die voorbij kwam, ging ook direct in de actiemodus. En dat vind ik zeker belangrijk voor een prettige sfeer en leefomgeving; samenwerken en iets meer oog voor de medemens.”

View

Uitzicht over Amsterdam vanaf Westertoren

“Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en ik heb echt geluk dat ik al van een aantal adembenemende uitzichten heb mogen genieten. Maar misschien ga ik dan toch voor eigen stad. Is dat gek? Amsterdam is namelijk zo mooi en het is goed om dat te blijven zien en te onthouden. Op vakantie gaan is geweldig, maar thuiskomen is net zo fijn. Ik bedoel, kijk dit plaatje nou vanaf de Westertoren.. what more could you wish for?!”
Prinsengracht 279a, Amsterdam
www.westertorenamsterdam.nl

Restaurants

bordjes met eten bij Hummus bistro D&A

“Is dit een strikvraag?! Haha! Er zijn ontzettend veel leuke en lekkere restaurants te vinden, zeker hier in Amsterdam. Ik kan er echt zo van genieten. Waar ik voor kies is een beetje afhankelijk van mijn bui, maar ik ben gek op buitenlandse keukens. Dus liever een Italiaanse, Thaise of Nomadische keuken, dan een hamburger met friet. Voor de lunch vind ik Hummus bistro D&A een echte aanrader en voor het avondeten Raïnaraï. Beide zijn relatief klein, kneuterig en krijg je er heerlijk en vers bereid eten.
Westerstraat 136, Amsterdam
www.dna-hummusbistro.com

Volg Lize van Vriendinnenonline ook op Instagram!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: eigendom Lize van Vriendinnenonline

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief