8x hotspots van Marjolein van BerlijnBlog

Marjolein van BerlijnBlog

Toen Marjolein van BerlijnBlog in 2006 naar Berlijn ging om te studeren, werd ze verliefd op de stad en ging er langzaam maar zeker van houden. “Eerder had ik nooit voor mogelijk gehouden dat je echt van een stad zou kunnen houden! Voor mijn studie moest ik terug naar Nederland maar mijn gedachten bleven bij Berlijn. Ik starte BerlijnBlog.nl en begon daar mijn liefde en tips voor de stad te delen met de buitenwereld.” Vandaag deelt ze haar 8 favoriete hotspots in Berlijn met ons!

Boek Mijn Berlijn

Marjolein van der Kolk woont inmiddels al jaren in haar lievelingsstad. “Toen ik een na mijn studie een baan kreeg aangeboden in Berlijn, hoefde ik geen seconde te twijfelen. Natuurlijk wilde ik dat! Momenteel werk ik als marketing manager bij een Amerikaans softwarebedrijf, waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing, communicatie en events in de Duitse markt. Daarnaast is bloggen nog steeds één van mijn grootste passies, gecombineerd met lekker eten, fotograferen en op ontdekkingstocht gaan (binnen én buiten Berlijn). Mijn favoriete tips heb ik onlangs allemaal gebundeld in mijn boek Mijn Berlijn.”

Marjolein van BerlijnBlog

Wat ze zo leuk vindt aan Berlijn? “De veelzijdigheid, vrije sfeer, ruimte, vele parken en creativiteit maken de stad voor mij altijd nog een unieke en fijne stad. Dat gevoel kreeg ik ook in Boedapest, Barcelona en New York, steden waar ik graag naar terug kom maar die het toch nét niet halen bij Berlijn.” Op de wish list van Marjolein staat Cuba. “Havana en de vele andere koloniale plaatsen in Cuba lijken me een lust voor het oog en voor de camera. Deze reis staat al lang op mijn wish list dus ik kan niet wachten om te gaan. Waarschijnlijk zit er ook nog een weekend London in, want mijn beste vriendin die daar momenteel woont, staat op het punt te bevallen. Onwijs spannend!

Voor de lekkerste cocktails gaat de Berlijnblogger het liefst naar de kleine bar Redwood in Mitte. Vooral de kruidige cocktails vindt ze erg lekker. Qua eten gaat ze momenteel graag naar BRLO: “Een supertoffe Berlijnse bierbrouwerij met biertuin én een onwijs goede kaart. Zowel de ribs als de vegetarische gerechten zijn fenomenaal.”

8x hotspots van Marjolein van BerlijnBlog
Ontbijt

Marjolein van BerlijnBlog
“Neumanns is momenteel een favoriet bij mij. Lange tijd wist Duits brood me niet zo te bekoren, maar het huisgebakken brood van dit leuke café in Friedrichshain liet me van gedachten veranderen. Vers zuurdesembrood wordt geserveerd met toppings als avocado, mozzarella met parmaham of geitenkaas met noten. De Käsekuchen (de Duitse variant van de cheesecake) is er ook erg lekker.”
Gabriel-Max-Straße 18, Berlijn
www.neumanns-cafe.de

Koffie en sapjes

Marjolein van BerlijnBlog
“Cozys voor sapjes. Neem hem to go en ga er lekker mee op Boxhagener Platz zitten, waar in de weekenden altijd een leuke markt plaatsvindt (weekmarkt op zaterdag, vlooienmarkt op zondag).”
Gabriel-Max-Straße 15A, Berlijn
www.cozys.eatbu.com

Terras

Marjolein van BerlijnBlog
“No Fire No Glory in de prachtige wijk Prenzlauer Berg. Je krijg er uitstekende koffie en worteltaart en vanaf het terras kun je de gemoedelijke sfeer van de wijk heerlijk opsnuiven. Op frissere dagen liggen er fleecedekens klaar om lekker onder te kruipen. Zo knus!”
Rykestraße 45, Berlijn
www.gloryberlin.blogspot.nl

Winkel

Marjolein van BerlijnBlog
“Concept store Hallesches Haus is een grote favoriet. Na het rondstruinen tussen de prachtige interieurspullen, kun je er heerlijk lunchen of koffie drinken.”
Tempelhofer Ufer 1, Berlijn
www.hallescheshaus.com

Sfeer

Marjolein van BerlijnBlog
“De wijk Kreuzberg is één van mijn favorieten in Berlijn. Het barst er van de street art, leuke cafeetjes, knusse bars en mooie straten. Heerlijk vind ik het om van de Bergmannstraße richting Park Tempelhof te lopen. Het park is van vliegveld tot park omgetoverd en het is geweldig om te zien hoe multifunctioneel het terrein nu wordt gebruik. Er bevinden zich volkstuinen, er wordt gefietst over de voormalige landingsbanen en in de zomer kun je er barbecuen. Zo’n grote open ruimte midden in de stad is vrij uniek en dat geldt ook voor de sfeer die het met zich meebrengt. Iedereen die naar Berlijn komt, raad ik aan om zeker wat uurtjes vrij te maken voor een bezoek aan Tempelhof.”
www.berlijn-blog.nl/reis/vliegtuig/vliegveld-berlijn-tempelhof

Beauty

Marjolein van BerlijnBlog
“Bij het openluchtzwembad Haubentaucher kun je in de zomer heerlijk buiten yoga-en (matje is bij de toegangsprijs inbegrepen). Het zwembad bevindt zich op een voormalig industrieterrein (RAW-Gelände), dat is omgetoverd tot enorm cultureel complex, waar je de rauwe Berlijnse sfeer nog goed kunt proeven. Overal oude fabriekshallen, die voorzien zijn fan toffe street art. Na een yoga-sessie spring je voor wat verfrissing in het zwembad.”
Revaler Str. 99, Berlijn
www.haubentaucher.berlin

View

Marjolein van BerlijnBlog
“Dakterras Klunkerkranich zit ietwat verstopt (bovenop het parkeerdek van een winkelcentrum), maar als je je weg eenmaal hebt gevonden, wacht er een waanzinnig uitzicht op je. Voordat deze bar er zat, was de locatie al geliefd bij buurtbewoners om het fantastische uitzicht. Nu vinden er ook vaak concerten en toffe markten plaats en met een beetje mazzel krijg je de mooiste zonsondergang van Berlijn te zien.”
Karl-Marx-Straße 66, Berlijn
www.klunkerkranich.org

Herfst

Marjolein van BerlijnBlog
“Tijdens de herfstmaanden is een bezoek aan de Siegessäule ook onverslaanbaar, waar je een fantastisch uitzicht hebt over stadspark Tiergarten.”
Großer Stern, Berlijn
www.berlijn-blog.nl/bezienswaardigheden/siegessaule

Volg Marjolein van BerlijnBlog ook op Instagram!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: Marjolein van BerlijnBlog

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply