8x hotspots van Ravianne van Moonfish Tekst & PR

Ravianne

Ravianne reisde jarenlang met journalisten de wereld over in haar baan als PR-manager voor een Amsterdams PR-bureau voor de reiswereld. Nu staat ze aan de andere kant, want vijf jaar geleden richtte ze haar eigen tekstbureau Moonfish op en sindsdien werkt ze als tekstschrijver voor klanten als Nestlé, Dirk van den Broek en verschillende restaurants en hotels. Ze schrijft over reizen, eten en lifestyle: de leuke dingen van het leven dus. Natuurlijk moésten we haar spreken over de leukste adresjes in binnen- en buitenland!

Voor de sfeer komt Ravianne graag in Paradiso én het Westerpark. “BBQ mee, flesje gekoelde wijn, stokbrood en gezellige vrienden erbij: veel blijer kun je me niet maken.” Maar ook buiten de landsgrenzen weet ze uitstekend haar weg te vinden. Zo is de tekstschrijfster sinds haar stage hooked aan Londen. “Ik was er in september nog en kwam niet veel verder dan Shoreditch, een superhippe wijk, maar wel met een rafelrandje. Logeren doe ik hier in het Hoxton hotel, dat sinds kort ook een vestiging heeft in Amsterdam. Bij de Sunday Upmarket, gevestigd in een oude brouwerij aan Brick Lane, kun je urenlang rondbanjeren, genieten van het lekkerste streetfood en leuke snuisterijen vinden.”

Op haar wish list staat Reykjavik, waar ze twee jaar geleden op weg naar New York een tussenstop had en een paar dagen besloot te blijven. “Na een superlekker dineetje in Reykjavik wandelde ik met mijn vriendje naar buiten en zagen we zomaar het Noorderlicht boven ons hoofd. Magisch. Reykjavik zou ik dus heel graag nog een keer willen bezoeken, ook omdat er jaarlijks in november een geweldig muziekfestival wordt georganiseerd: Iceland Airwaves. Maar Tokio staat helemaal hoog op mijn bucketlist. Zo’n andere wereld. Echt lost in translation, stel ik me zo voor.” Haar 8 absolute favoriete hotspots? Je leest ze hier!

Ontbijt

“Huiskamerestaurant Marius in Amsterdam is al jarenlang favoriet, ik ga er vaak heen voor een romantisch dineetje met mijn liefje of met vrienden. In het pand ernaast opende chefkok Kees een paar jaar terug wijncafé Worst. Sinds kort kom ik daar graag voor hun Lazy Sunday Brunch: ze serveren fantastische Bloody Mary’s en je eet er de lekkerste Eggs Benedict ooit.” Barentszstraat 171, Amsterdam
www.deworst.nl

Koffie

De Jonge Admiraal “De sympathieke vrienden Danny de Jong en Dirk Admiraal openden begin dit jaar de deuren van de Jonge Admiraal, een gezellig koffietentje in de Amsterdamse Javastraat. Ze serveren er heerlijke cappuccino’s, latte’s en homemade taart van mensen uit de buurt.”
Javastraat 149, Amsterdam
www.facebook.com/dejongeadmiraal

Store

8x hotspots van Raviane van Moonfish Tekst & PR
“Ik ben groot fan van WeAreLabels. Ze hebben meerdere boutiques in Amsterdam en een fijne webshop. Ze verkopen mijn favoriete merken Modström, Samsøe & Samsøe en de sieraden van Anna+Nina.”
www.wearelabels.com

Terras

“Bij mij om de hoek op het Hugo de Grootplein zit de Razmataz, waar fantastisch wordt gekookt en ze kick-ass Gin Tonic’s serveren. Het terras is groot en zonnig. Ik kom er regelmatig voor een ontbijtafspraak of een vrijdagmiddagborrel. Eigenaresse Iris weet me altijd weer te verleiden om een portie oesters te bestellen.”
Hugo de Grootplein 7 – 15, Amsterdam
www.razmataz.nl

Beauty

KamKam
“Ik kom uit Delft en ga als sinds mijn 12e naar Ted van der Drift van KamKam Kappers. Hij weet precies hoe hij mijn krullen het beste kan behandelen en ik reis nog regelmatig terug naar mijn geboortestad om bij Ted in de stoel plaats te nemen. Het is een prachtige zaak met gave vintage meubels, en Ted is niet alleen heel gezellig, maar ook een vakman. Voor mijn handen, voeten en wenkbrauwen probeer ik om de zes weken naar Soap Treatment Store in de Amsterdamse Spuistraat te gaan. De mensen daar zijn professioneel én lief.”
Vrouw Juttenland 31, Delft
www.kamkam.nl

View

Wadi-Rum-Jordanie

“Ik ben vanwege mijn werk vaak in Jordanië geweest, een prachtig land met ontzettend gastvrije mensen. Ik sliep een paar keer in een bedoeïnenkamp in de Wadi Rum woestijn: een uitgestrekte zee van roze zand, met grillige rotspartijen en zachte zandheuvels waar je het liefst vanaf zou willen rollen. Als het ochtend wordt, en je na een nacht onder de duizenden sterren op een rots gaat zitten waar je de zon langzaam ziet opkomen boven de vallei, is de sprookjesachtige ervaring compleet. Ik zou zo weer terug willen. Dichter bij huis kies ik voor het Nhow hotel in Rotterdam, met een terras op de 7e verdieping en uitzicht over de Erasmusbrug en de skyline van de stad.”

Cocktails

8x hotspots van Raviane van Moonfish Tekst & PR “De meest bijzondere cocktail die ik ooit dronk, was bij Bar Hugo in Amsterdam. Hun Caprese Liquida – de naam zegt het al – is een soort vloeibare Salade Caprese met gin, rozemarijnsiroop en basilicum. Klinkt een beetje vreemd, maar is onvoorstelbaar lekker.” Hugo de Grootplein 10, Amsterdam
www.barhugo.nl

Diner

Cafe Modern
“Le Hollandais aan de Amstel in Amsterdam is helemaal fantastisch. Het is een sfeervol restaurant met klassieke Franse gerechten op de kaart, maar wel met een twist. Misschien niet superhip, maar dat hoeft van mij ook niet altijd. De bediening is zo top dat veel andere Amsterdamse restaurants er nog wat van kunnen leren. Café Modern in Noord is overigens ook een aanrader. In Spanje eet ik graag bij Sagardi, waar je onder het genot van een glas bruisende cider Baskische pinxos (een soort tapas) eet. Heerlijk.”
Meidoornweg 2, Amsterdam-Noord
www.jacquesjour.nl

Het werk van Ravianne bekijken of in contact komen met de tekstschrijfster?Check moonfishpr.com!

Beeld: van Ravianne zelf, websites hotspots, foto Café Modern is van Janus van den Eijnden

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief