8x hotspots van Rosa Scholtens

Rosa Scholtens

Rosa Scholtens is freelance storyteller en schrijft de perfecte brandstory voor ieder bedrijf. Groot of klein. Maar ook voor nieuwe, passende teksten voor je website, custom made interviews of een compleet magazine draait ze haar hand niet om. Wat ze het allerleukste vindt? “Wat mensen beweegt. Daarom focus ik me nu op waarom iemand z’n bed uit komt ‘s ochtends. Aan mij de schone taak die levenslust te vangen in woorden, die voelen alsof je jezelf hoort praten.” Op haar website www.rosascholtens.nl lees je nog veel meer over haar kwaliteiten.

De favoriete stad van Rosa? “Moeilijk! Porto en Lyon zijn heerlijke relaxte steden. Berlijn is zo’n stad waar ik gewoon af en toe naartoe moet, en Madrid vind ik fantastisch.” Lissabon stond op haar wishlist, daar is ze in april geweest. “Ik heb nu twee keer gevlogen dit jaar, dat vind ik klimaatwise wel genoeg. In Europa en op prettige afstand blijven Lyon en Berlijn favoriet. Een tripje naar Berlijn deze zomer staat sowieso hoog op mijn lijstje, dat is al weer veel te lang geleden.”

Berlijn Rosa Scholtens

“Overigens! Als je daar bent moet je echt bij de Imbiss in Mitte gaan eten. Een superklein snackbarachtig tentje (Imbiss is Duits voor snack) waar ze het lekkerste Indiase eten maken. Ga in het weekend, dan maken ze dosa’s. Voor het geval dat je niet weet wat dat is: gewoon bestellen. You’ll be in heaven. En vergeet ook de mangolassi niet.”

Lievelingsplekken van Rosa Scholtens

“Markten! Van grote markthallen en buitenmarkten, tot foodhallen waar je kunt eten. De versmarkt in Lyon is fantastisch, voor een gezellige overdekte markt is Mercado de la Cebada in Madrid een aanrader, Mercado da Ribeira in Lissabon is een superfijne hangout, en natuurlijk onze eigen Fenix Food Factory in Rotterdam, met dat heerlijke terras aan het water. Zolang er kraampjes zijn met lekker eten kun je me er de hele dag laten.”

Rosa Scholtens Mercado da Ribeira Lissabon

Ontbijt

“The Mill in Lissabon – hun avocadotoast is echt fantastisch.”
R. do Poço dos Negros 1, Lissabon
www.themill.pt

Koffie en sapjes

Koffie Rosa Scholtens

“Het Brauhaus van de KoffieLeute in Utrecht! All time favorite. En de Village, ook in Utrecht.”
 Westerkade 30, Utrecht
www.koffieleute.nl

Terras

https://www.instagram.com/p/BWNTWSABbJb/?taken-by=lejardinutrecht

“Le Jardin op de Mariaplaats, alsof je in het buitenland bent.”
Mariaplaats 42, Utrecht
www.lejardinutrecht.nl

Winkel

Pakhuis Fashion Hattem Rosa Scholtens

“Ja, dan toch die van mijn mama in Hattem: Pakhuis Fashion. Ik koop eigenlijk nergens anders kleren.”
Kerkstraat 25, Hattem
www.pakhuisfashion.nl

Beauty

“Ik ging dit jaar in Marrakesh voor het eerst van m’n leven naar een hammam in de Beldi Country Club. Héérlijk.”
KM6 route du Barrage, BP 210, Marrakech
www.beldicountryclub.com

View

Rosa Scholtens uitkijkpunt Lissabon

Lissabon staat bekend om z’n uitkijkpunten. Door de hele stad staan bordjes met daarop aangegeven waar de volgende ‘miradouros’ is. Je kunt een complete route lopen langs alle uitkijkpunten van de stad, prachtig.”

Cocktails

“Ik geloof dat ik altijd de allerlekkerste cocktails drink in de Molina (een klein reuzenrad) op MadNes festival. Dat festival is elk jaar in juli op het strand bij Nes op Ameland. Cantina Mobilé verzorgt daar de catering, en je kunt bij hun Maria Magdalena’s bestellen – een cocktail met een raketje erin – en heerlijke sangria. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk niet precies weet wat er in de Maria Magdalena zit (en Google kent deze cocktail ook niet), maar het is het allerbeste idee ooit. En dan een rondje maken in de Molina natuurlijk. Met uitzicht over het hele festival.”
www.madnesfestival.nl

Diner

Don Dining Kounosuke Utrecht Rosa Scholtens

“Nog zo’n waanzinnig moeilijke vraag. Een tijdje geleden heb ik bij Don Dining Kounosuke gegeten in Utrecht, heerlijk eten en een hele leuke sfeer.”
Westerkade 27, Utrecht
www.don-kounosuke.com

Volg Rosa Scholtens ook op Instagram! Wil jij een brandstory over jouw merk? Neem dan contact met Rosa op of neem een kijkje op haar website: www.rosascholtens.nl.

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: Rosa Scholtens, Unsplash (koffie) en CityStyleGuide (Berlijn, diner)

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply