8x hotspots van zangeres Vivienne Aerts uit New York

Vivienne Aerts op het podium

Vivienne Aerts komt uit Leiden maar woont al zes jaar Amerika, waarvan de laatste drie in – oh yes! – New York City. En in de city that never sleeps, zit ze alles behalve stil. Ze is jazzzangeres en samen met haar man (die pastry chef is) maakt ze eetbare muzikale jazzschilderijen. Zo tof! 

Vivienne (vocalist, componist en educator) werkt in New York met grote jazzartiesten zoals Kenny Werner, Ari Hoenig, Chris Potter en vele anderen. “Daarnaast werk ik ook in Boston aan Berklee College of Music als visiting artist. Na twee albums ben ik nu bezig aan mijn derde cd met eigen nummers en New York is hiervoor wel de ideale stad, er is hier zo veel inspiratie! Voor mijn studie aan Berklee heb ik in Nederland conservatorium gedaan voor koordirectie en heb ik mijn bachelor en master klinische psychologie behaald aan de universiteit Leiden.” En daarnaast werkt ze óók nog met haar man Ted aan ChocoJazz; het project waarvoor ze eetbare jazzschilderijen maken. 

ChocoJazz Vivienne Aerts
Foto door: Karen van Gilst

“New York bevalt heel goed: alle belangrijke jazzclubs zijn hier en iedereen speelt hier op zo’n hoog niveau. Honderden culturen leven hier naast elkaar en dat geeft zo’n speciale energie die je door de hele stad heen voelt. Ik ben nog lang niet uitgekeken op deze stad en ik niet denk dat je dat ooit kunt zijn…Maar ik ben ook gek op Leiden: we hebben daar een klein huisje waar we ongeveer twee tot drie keer per jaar te vinden zijn en ik mis het toch altijd weer. Leiden heeft een speciaal plekje in mijn hart.”

Lievelingsplekken van Vivienne Aerts

Op de wish list voor 2018? “Hong Kong, Tokyo of Shanghai… Samen met mijn man Ted heb ik een project dat ChocoJazz heet. Het combineert muzikale improvisatie,  jazz en elektronische muziek met haute cuisine toetjes: twee dingen waar Japanners gek op zijn! Ik denk dat Hong Kong en Shanghai ook steden zijn waar we zeker naartoe moeten met onze show! Daarnaast ben ik dol op al het Aziatisch eten: vlees, vis, groentes, mild of super spicy, of gewoon sushi… dus daar zou ik wel meer van willen ontdekken.”

Koffie en sapjes

https://www.instagram.com/p/BiuVmn9hn3A/?utm_source=ig_embed

“Ik ben per ongeluk eens in een heel leuk bakkerijtje/koffietentje in Williamsburg terecht gekomen: Bakeri! Lekkere koffie, lekkere gebakjes en onwijs knus interieur…hier kan ik de hele dag wel zitten!”
150 Wythe Ave, Brooklyn, New York
www.bakeribrooklyn.com

Terras

Acciughe e Burro #anchovies #fianodiavellino #westvillage #nyc #ilovegottino #gottinonyc

A post shared by Gottino (@gottinonyc) on

“In New York heb je niet zoveel terrassen, maar des te meer tuinen en rooftops waar je in de buitenlucht een hapje en drankje kunt doen. Mijn tip: Gottino Enoteca e Salumeria! Een wijnbar met Italiaanse hapjeskaart waar je de hele dag en avond door in de achtertuin kunt relaxen en lekker wijntjes kunt drinken.”
52 Greenwich Avenue, New York
www.gottino.nyc

Store

“Beacon’s Closet en Strand Bookstore! Beacon’s Closet is een winkel waar designerkleding en andere items tweedehands worden verkocht. Mannen- en vrouwenkleding hangen door elkaar en je zult ook zien dat de medewerkers zich ook zo kleden haha… Met een beetje goed zoeken vind hier altijd prachtige designerjurkjes voor een zacht prijsje. Strand Bookstore is een boekenwinkel met ’16 miles of books’, maar ze hebben meer dan dat! Alles wat je je kunt bedenken is daar te vinden, dus dat is mijn go-to place voor een cadeautje voor mijn vrienden en vriendinnen… of mezelf haha.”
Diverse locaties in NYC
www.strandbooks.com

Sfeer

Arthuros jazz Vivienne Aerts

“Ik ben gek op Jazz spelen én luisteren dus..Smalls Jazzclub is een jazzkelder waar het altijd bomvol is en ’s werelds beste jazzmuzikanten optreden. Dat is dé plek voor een good night out. Nog een ontzettend leuke plek is een 60 jaar oude ‘American-Italian restaurant’ Arturo’s. Elke avond, de hele avond speelt er live jazz: zelfs de obers zijn niet te beroerd om af en toe een liedje te zingen. Ik ken de jongens inmiddels goed, dus ik wordt vaak gevraagd om ook een liedje te zingen!”
1617 York Avenue, New York
www.arturoscafe.com

Beauty

Beauty bar NYC Vivienne Aerts

“The Beauty Bar haha! Dit is een bar waar je elke avond voor 10 dollar een manicure én een drankje krijgt! Je begrijpt wel dat ik en mn vriendinnen daar vaak te vinden zijn met een G&T en een nagellak-sessie haha!”
231 E 14th St, New York
www.thebeautybar.com

View

best view nyc Vivienne Aerts

“Bovenin het Standard Hotel zit Le Bain: een club van twee verdiepingen. Le Bain heet zo omdat het op de ene verdieping een dansclub is met een zwembad in het midden van de zaal (badpak niet verplicht en handdoeken van de zaak) en daarboven een rooftop bar met prachtig uitzicht over de hele stad en de Hudson Rivier! Hier heb ik al veel zonsondergangen gezien en daarna tot in de vroege uurtjes gefeest in het zwembad!
High Line, 848 Washington Street, New York
www.standardhotels.com/new-york/features/le-bain

Cocktails

Quintessence

A post shared by Angel's Share (@angelssharenyc) on

“Op Stuyvesant Street op Manhattan zit  Japans restaurant Sharaku. Maar achter een willekeurige deur in een hoek zit ineens een ‘Speakeasy bar’ een geheime bartraditie dat nog stamt uit de alcohol drooglegging uit de jaren 20. Deze Speakeasy heet Angel’s Share en doet geweldige, onconventionele cocktails met kruiden, rook, etc. En, natuurlijk ook niet onbelangrijk: alle cocktails hebben namen van jazzstandards zoals ‘Smoke gets in your eyes’, ’Speak Low’ en ‘Cheek to Cheek’.”
Village Yokocho 8 Stuyvesant Street, New York
www.angelsshare.netwaiter.com/new-york

Diner

Restaurant Eleven Madison Park Vivienne Aerts

“Mijn man heeft een jaar lang in beste restaurant ter wereld als patissier gewerkt: Eleven Madison Park. Normaal is het gigaduur en onmogelijk om een reservering te krijgen, maar hij kon natuurlijk regelen dat we er regelmatig konden eten…’Hands down’ het beste restaurant van New York en het beste waar ik ooit gegeten heb!”
11 Madison Avenue, New York
www.elevenmadisonpark.com

Volg Vivienne Aerts ook op Instagram!

Meer weten van ChocoJazz van Vivienne Aerts en haar man Ted? Kijk dan hier

PS Vivienne kent Lieke Sniekers, die ook in NYC woont en die ik sprak over haar favoriete adressen voor de rubriek loved by locals

Let’s get social! 
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: Vivienne Aerts, Karen van Gilst (ChocoJazz), 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief