8x hotspots van Wike Zijlstra

8x hotspots van Wike Zijlstra

Wike Zijlstra is gek op licht, kleur en texturen en voert dit dan ook door in haar werk als fotograaf en grafisch vormgever. Haar eigen stijl spat van het beeld af en het kan niet anders dan dat je direct verliefd wordt op haar creaties. Aan CityStyleGuide vertelt ze bij welke 8 hotspots ze de mooiste foto’s maakt en op de meest originele ideeën komt.

Op haar website Wikezijlstraphotography.nl vind je talloze voorbeelden van haar wedding en lifestyle shoots. Wike werkt en woont in Zoetermeer, maar is veel in het buitenland te vinden. “Antwerpen vind ik geweldig, vooral omdat ik van interieurshoppen hou. De Kloosterstraat is zó leuk om doorheen te lopen, alleen maar hippe interieurwinkels en barretjes. Je bent eigenlijk zo in België, ik zou graag vaker willen gaan! Daarnaast blijft Parijs geweldig waar ik in maart weer naartoe ga. Voor het eerst niet tijdens kerst, fingers crossed voor een lentegevoel tegen die tijd!”

8x hotspots van Wike Zijlstra Burano Island Venice

Op de wishlist van Wike staat Mérida in Mexico. “Ik heb iets met fel gekleurde huisjes, dat maakt me ongelooflijk blij. Een combinatie tripje naar de Franse Rivièra en de Provence staat ook hoog op mijn lijstje. Ik hou van de palmbomen met statige gebouwen zoals in de omgeving van Cannes en van de Provençaalse lavendelvelden.” Shoppen doet de fotografe het liefst online, maar als ze ergens een Dille & Kamille tegenkomt, kan ze er zo uren rondlopen.

8x hotspots van Wike Zijlstra
Ontbijt 

8x hotspots van Wike Zijlstra
“Als mijn vriend en ik allebei vrij zijn, ontbijten we weleens bij het Bakkerswinkeltje in Zoetermeer. Drie minuten fietsen vanaf huis, ideaal en hele fijne ontbijtjes daar! Als ik geen tijd heb om thuis te ontbijten haal ik het liefst bij de Yoghurt Barn een ontbijtje on the go. Probeer vooral de granola en brownie topping, Yummy!”
Dorpsstraat 125, Zoetermeer
www.debakkerswinkel.nl/zoetermeer

Koffie en sapjes

Snorfabriek Wike Zijlstra
“Ik was onlangs in de Snorfabriek in Utrecht. Wat een megaleuke plek is dat! Het is een oude NS-loods waar nu allemaal kleine bedrijfjes zitten. Het tijdschrift Flow geeft daar bijvoorbeeld leuke, creative workshops. Binnenin die loods is een kas waar je gezellig kunt zitten en heerlijk eten kunt bestellen met een koffie of sapje. Probeer de brownies! Én ze hebben er ook een klein winkeltje met mooie accessoires voor in je interieur, kaarten en leuke boekjes. Daar wordt je hebberig van!”
2e Daalsedijk 14a, Utrecht
www.snorfabriek.nl

Terras

Het Theehuis Grou
“Het Theehuis in Grou. Opgegroeid in Grou en als Friezin blijf ik een zwak houden voor die omgeving. In de zomer op het terras zitten, daar aan het water en alle mooie boten voorbij zien varen is onbetaalbaar! Heel veel fijne herringen daaraan.”
Meersweg 9, Grou
www.hettheehuis.nl

Beauty

Sizandro Beach Lodge, Foz, Portugal
“I love yoga! Op donderdagavond – vaste prik – volg ik yogales in Zoetermeer. Het lijkt me heel gaaf om nog eens een combinatietrip te maken naar een yoga retreat afgewisseld met surfen. In Portugal kwamen we in het kustplaatje Foz langs zo’n retreat. Leuke sfeer hing daar! En de yogalerares vertelde me dat ze met zonsopgang en -ondergang op het dak yoga deden. En dan met uitzicht over de zee en de ruige kustlijn, hoe gaaf!”
Sizandro Beach Lodge, São Pedro da Cadeira, Portugal
www.sizbeachlodge.wixsite.com/sizbeachlodge

Sfeer

Peschiera del Garda, Italy
“Afgelopen zomer waren mij vriend en ik op vakantie in Italië, van het Comomeer tot Florence gereden. We zijn allebei heel erg gevallen voor deze regio. Prachtige natuur, schattige dorpjes en stadjes en fijne temperaturen. Kan niet wachten om verder Toscane in de trekken en meer te ontdekken.”

View

Obidos Portugal
“Óbidos, Portugal. Een klein stadje waarvan de kasteelmuur nog in goede staat is. Het is heel schattig allemaal en als je tegen een beetje hoogte kunt is het superleuk om over de muur te lopen. Zo’n gaaf uitzicht! Eenmaal weer beneden pak je daar een terrasje; helemaal top!”

Cocktails

Hotspot New York Film Academy Café
“New York Film Academy in Amsterdam. Omringd door de Bijenkorf en nieuwe Primark heeft het een super leuke locatie, tof en industrieel ingericht en heerlijke cocktails. Mijn favoriet: de gin tonic met verse framboos op de bodem van je glas.”
Damrak 213, Amsterdam
www.nyfacafe.com

Diner

8x hotspots van Wike Zijlstra Oliva Rotterdam
“Oliva in Rotterdam. Ik ben verzot op Italiaans eten! Het restaurant zit op loopafstand van de Erasmusbrug. Romantisch om daar ‘s avonds langs het water te lopen met alle lichtjes om het heerlijke eten te laten zakken.”
Witte de Withstraat 15A, Rotterdam
www.restaurantoliva.nl

Benieuwd naar de mooie kiekjes van Wike? Vol Wike Zijlstra Photography dan op Instagram!

Beeld: Foto van Wike door Milou van Ham Fotografie, overige foto’s zijn van Wike zelf en websites van de hotspots

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief