A Loja Portugese Delicatessen

A Loja Portugese Delicatessen
Nét terug van je citytrip naar Lissabon en mis je die heerlijke pastéis de nata nu al of houd je gewoon van de Portugese keuken? Bij A Loja Portugese Delicatessen vind je échte Portugese producten, gewoon in Amsterdam.

Tomaz Furtado (familie van?) vertelt dat A Loja Portugese Delicatessen een echt familiebedrijf is. Samen met zijn vader, zus en schoonbroer runt hij de zaak. “Mijn zus is graphic designer en doet de decoratie en the art work in de winkel en mijn vader doet de import in Portugal. Het is altijd beter om iemand daar te hebben die de exportation regelt, naar fairs gaat en bedrijven bezoekt.” In de grote winkel aan de Hendrik Jacobszstraat niets dan goede kwaliteitsproducten. Ze werken samen met uitsluitend kleine, lokale bedrijfjes in Portugal zoals wijnproducenten en kaasbedrijven.

A Loja Portugese Delicatessen

A Loja betekent ‘de winkel’. “In Portugal zeggen wij altijd we gaan naar de winkel, het restaurant of het koffietentje. We noemen daarbij nooit de naam, vandaar dat we onze winkel – met een knipoog – A Loja genoemd hebben. We zitten een beetje verborgen, maar dat maakt de shop nog specialer.” In het voorste gedeelte zit je fijn bij de grote ramen. Een heerlijke Portugese koffie en een pastéis de nata mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

A Loja Portugese Delicatessen

In het midden van de winkel staat al dat lekkers en helemaal achterin is het winkelgedeelte waar alle producten en wijnen staan. Je kunt dus langskomen voor een lekkere wijn, kaas of andere delicatesse. Voor thuis of om ter plekke op te eten in het cafégedeelte. Of allebei natuurlijk. Trots vertelt Tomaz over de muurschildering die hij heeft laten maken. “In de tekening zie je Portugal en Amsterdam, de handen verbinden deze twee met elkaar. Het bootje met mensen staat voor de familie Pont en Furtado en rechtsonder zie je A Loja.”

A Loja Portugese Delicatessen

Saai is het er nooit. Zo is er regelmatig live muziek en een keer per maand op zondag een kookworkshop voor kinderen. Die overigens storm lopen, want wie wil er nou niet zijn kids lekker hun gang laten gaan met het kokkerellen? Heb je zelf mooi je handen even vrij en de kinderen zijn hartstikke trots omdat ze (bijvoorbeeld) zelf verse pasta hebben gemaakt.

Waar: Hendrik Jacobszstraat 14, Amsterdam
Website: www.alojaportugese.com

Volg A Loja Portugese Delicatessen ook op Instagram!

Beeld: A Loja & eigen
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief