Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek

Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek

It’s wine o’clock! Bijna dan, want van 24 tot en met 26 maart kun je een heel weekend genieten van wijn, wijn en nog eens wijn. Ben jij bij de eerste editie van het Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek?

Amsterdam Wine Festival

De Gashouder op de Westergasfabriek staat van vrijdag 24 tot zondag 26 maart geheel in het teken van wijn. Het festival vindt plaats voor en door mensen met een passie voor wijn én ter ere van de wijnoogst op het zuidelijk halfrond. Je proeft er wijn uit diverse landen, in combinatie met heel veel lekkere hapjes. Wat dacht je van Argentijnse ceviche, kangoeroevlees uit Australië of Nieuw-Zeelandse Fruits de Mer?

Alle wijnprofessionals die je ontmoet tijdens het Amsterdam Wine Festival delen hun liefde voor wijn en vertellen je hun mooiste verhalen. Je wordt mee op reis genomen langs populaire wijnlanden zoals Argentinië en Zuid-Afrika. Tijdens het oogstfeest wat de boeren vieren, feesten ze omdat de druiven veilig zijn binnengehaald en het wijnproces kan beginnen. Omdat daar natuurlijk muziek bij hoort, is er de hele avond (live) muziek.

Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek
Tickets en workshops

Een kaartje voor het Amsterdam Wine Festival kost 12 euro. Bij dit bedrag zit een glas inbegrepen. Ook worden er tijdens het feest talloze workshops gegeven, waardoor je als echte wijnkenner naar huis gaat. Deze workshops kosten zo’n 15 euro per persoon. Wat je er zoal kunt doen? Tijdens de workshop ‘Tasting Biologisch’ leer je bijvoorbeeld wat biologische wijn nou precies is en wat de ontwikkeling van de biologische wijn is. Benieuwd naar wijnen uit Chili? Ga dan naar de workshop ‘Tasting Chili’ waar je kennismaakt met het typisch Chileense druivenras Carmenere. Uiteraard wordt er bij alle workshops flink geproefd.

Waar: Gashouder Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer: 24 t/m 26 maart 2017
Website: www.amsterdamwinefestival.nl

Misschien zijn deze high wine adressen in Amsterdam en Rotterdam ook wel wat voor jou! Cheers!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply