De beste hamburgers van Utrecht eet je bij deze burgerbars

De beste hamburgers van Utrecht
De beste hamburgers van Utrecht? Die eet je bij deze burgerbars! Utrecht zit vol hotspots en lekkere restaurants, zo vind je er ook de aller-allerlekkerste burgerbars. Misschien wel van het land.

De beste hamburgers van Utrecht
Ruig

Een ‘gewone’ hamburger, de cheeseburger, kipburger, krabburger, vegaburger of toch de Ruig burger met augurk, gebakken ui én ei? Alles is er even lekker. Zelfs als je de salade met ossenhaaspuntjes of geitenkaas neemt. Neem vooral wel carpaccio, stokbrood met héle lekkere kruidenboter of kipkluifjes als voorgerecht en de cheesecake (doen!) als dessert. Ook als je wél voor de burger gaat, die geserveerd wordt met patat en megalekkere truffelmayonaise en bbq-saus.
Veemarktplein 43-44, Utrecht
www.restaurant-ruig.nl

De beste hamburgers van Utrecht
Firma Pickels

De wijnkaart is bij Firma Pickels Burgers & Wines even groot als de kaart met alle lekkere burgers. Logisch, want het is naast een burgerbar ook een wijnbar. Lucky you. De Double Cheese burger is een aanrader, ik kan het weten, en wordt geserveerd op een grote houten plank. Incluis huisgemaakte Franse friet mét truffelmayo, yes yes!
Drieharingstraat 1-3 & Bilstraat 1, Utrecht
www.firmapickles.nl

Meneer Smakers

Ben je eenmaal bij Meneer Smakers geweest, dan kan het niet anders dan dat je er een zwak voor krijgt. De patatjes zijn perfect, evenals de burgers die op een hard bruin of wit broodje geserveerd worden. Met namen als De Mevrouw Smakers (een runderburger met gegrilde paprika, courgette en de befaamde Smakerssaus), De Tante Mila (gemaakt van walnoten en rode linzen met een yoghurtsaus en avocado) en De Ome Jimmie (van wilde Schotse zalm met een topping van dille-komkommersaus en kappertjes).
Oudegracht 116, Twijnstraat 62 en Nobelstraat 143, Utrecht
www.meneersmakers.nl

De beste hamburgers van Utrecht
Ellis Gourmet Burger

Naast de keuze uit heel veel hamburgers – van classic tot de vegetarische portobello burger – heeft Ellis Gourmet Burger ook salades met blauwe kaas, kip of zalm. Let je op de lijn – blegh – dan zijn de hamburgers ook zonder broodje te bestellen. Kun je daar mooi weer een bijgerecht als friet (ha!) of een maiskolf bij nemen. De toetjes en milkshakes zijn hier trouwens ook niet te versmaden.
Neude 31, Utrecht
www.ellisgourmetburger.nl

Beers & Barrels

Met starters als grilled nachos, springrolls en oude kaas, kun je niet anders dan een paar bites om te delen te bestellen. Daarna ga je – uiteraard – voor een burger. De bbq Asian Chicken is met pulled chicken, chilimayonaise  en taugé, de Trippin’ Truffles bestaat uit black angus beef met little gem en truffelmayonaise en de Italian Sleazy Cheesy is met black angus beef, cheddar, parmezaanse kaas en buffalo mozzarella. Voor de vegetariërs  onder ons is er ook een vegetarische burger met spinazie, tomaat en feta. Allen geserveerd met koolsla en friet. Niet te vergeten: de drankkaart is enorm en bomvol met allerlei biersoorten. Liever je eigen tapkraan? Bij Beers & Barrels wordt je bier gewogen en je betaalt per kilogram. Leuk voor een feestje!
Oudegracht aan de werf 125 en Veilinghavenkade 177, Utrecht
www.beersbarrels.nl

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

9 reacties

    Leave a Reply