De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria’s

De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria's

Pizza, wie houdt er niet van? Er zijn zoveel pizzeria’s en daarom zochten wij pizzarestaurants met de beste pizza in Utrecht voor je op. Hoef jij je alleen nog maar druk te maken over welke variant je bestelt. Buon appetito!

De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria’s
La Fontana

Middenin het centrum van Utrecht eet je heerlijke pizza’s bij Ristorante La Fontana. Van Margherita tot Tonno en van Vegetariana tot Quattro Stagioni, alles is er even lekker. Wil je een extra ingrediënt? Dat kan voor 50 cent. Voor 1,50 euro extra kun je je gekozen pizza overigens ook als calzone bestellen. Ook de huisgemaakte tiramisu en de klassieke Italiaanse Tartufo Cioccolato mag je niet overslaan.
Lange Viestraat 1, Utrecht
www.ristorantelafontana.nl

De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria's
La Lotta Cantina

La Lotta Cantina heeft nieuws! Er opent binnenkort namelijk een nieuwe vestiging van La Lotta aan de Jutfaseweg, speciaal voor bezorging en afhaalpizza’s. Tijdens je stedentrip naar Utrecht wil je natuurlijk gewoon lekker zitten, daarvoor ga je naar de Kanaalweg. Naast dat de houtovenpizza’s heel erg lekker zijn, kun je er ook een pizza workshop volgen bij de enige officiële Italiaanse pizzaschool in Nederland. Geinig!
Kanaalweg 16, Utrecht
www.lalottacantina.nl

De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria's
Da Portare Via

In Utrecht zit net als in Amsterdam een vestiging van Da Portare Via. Ga jij voor de good old red pizza mét tomatensaus of de white zonder tomatensaus? De overzichtelijke kaart laat je in een oogopslag zien welke pizza’s je kunt bestellen en of het er een met of zonder tomatensaus is. Welke je ook kiest, kwaliteit staat voorop.
Voorstraat 58 & Twijnstraat 65, Utrecht
www.daportarevia.nl

La Grotta

Al meer dan 40 jaar is pizzeria La Grotta een begrip in Utrecht. Je eet er op de begane grond of in de werfkelder prima pizza’s, voorgerechten, pasta en vlees- en visgerechten. Alles Italiaans natuurlijk. Zorg ervoor dat je nog een plekje voor het dessert hebt, want ook hier is de tiramisu superlekker.
Oudegracht 50, Utrecht
www.lagrotta-utrecht.nl

De beste pizza van Utrecht eet je bij deze pizzeria's
De Pizzabakkers

Pizza en prosecco, is er een betere combinatie? Bij De Pizzabakkers is je drankje bij de pizza even belangrijk, of je nou voor fris, een wijntje of – hoe kan het ook anders – prosecco gaat. Als toetje kun je zelfs de speciale dessertwijn (met cantuccini koekjes) bestellen. Over de pizza’s kunnen we kort zijn: ze zijn goed, heel goed. Proef zelf maar!
Nachtegaalstraat 70, Utrecht
www.depizzabakkers.nl

Bastacosi

Houtovenpizza eet je in Utrecht bij Bastacosi! De traditionele houtovenpizzeria richt zich op kwaliteit, er staan dan ook ‘maar’ 15 soorten op de kaart. Maar lekker dat ze zijn! Hoe goed klinkt de bijzondere Pizza Tartufo con Prosciutto di Parma (met truffel mascarpone)? Ook de meer bekende pizza’s sieren de kaart, zo kun je er altijd wel een pizza Tonno, Funghi en Caprese bestellen. De Focaccia bestel je als voorgerecht en de Pana Cotta, Mousse di Cioccolato of – uiteraard – Tiramisu als dessert. Dat bestellen doe je hier overigens bij de counter, daar kun je ook zelf je drankje uit de koelkast pakken. Warme dranken en wijn worden wel aan tafel geserveerd.
Biltstraat 33 & Jan van Scorelstraat 28, Utrecht
www.bastacosi.nl

 Voor de beste pizza in Amsterdam moet je bij deze pizzeria’s zijn!

Beeld: websites van de hotspots

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

5 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief