Betaalbaar gastronomisch eten bij Fico in Utrecht

kruidenboter Fico in Utrecht

Bij het vernieuwde restaurant Fico in Utrecht serveren ze heerlijke gastronomische gerechten. De geslaagde inrichting en het mooie uitzicht krijg je er gratis bij.

Fico in Utrecht

Fico in Utrecht

Het pand valt direct op door zijn vorm en doordat het vrijstaand is. Het restaurant bevindt zich op de eerste en tweede verdieping, wij kregen een gezellig tafeltje met uitzicht op de haven. Ik had al van verschillende mensen gehoord dat je heerlijk lang kunt tafelen bij Fico en dat bleek niet gelogen. Wat begon met een glas bubbels eindigde 5 uur later met chocolade en dessertwijn.

mosselen Fico

Zesgangenmenu

Bij Fico in Utrecht kies je voor een vier, vijf- of zesgangenmenu. Alle ingrediënten zijn dagvers, dus de kans is klein dat je hier tweemaal hetzelfde eet. De kaart is altijd up-to-date en staat vol fijne gerechten. Omdat Fico ons uitgenodigd heeft om het restaurant te leren kennen, maakten ze van alles wat. Ik denk dat we wel tien gangen geserveerd hebben gekregen.

Voorgerecht Fico in Utrecht

Hierdoor zaten wij er ook extra lang: van 19.00 tot 00.00 uur. Normaalgesproken zou je denk ik ook makkelijk 4 uur kunnen tafelen bij Fico. Er is zo veel lekkers te proeven. Kiezen hoef je er niet, alleen tussen vega of vis en vlees. En het aantal gangen natuurlijk. Voor een viergangenmenu betaal je €42,50, het vijfgangenmenu is €47,50 en zesgangen is €52,50. Bijpassende wijn is €6 per glas. Je begrijpt dat ik na 2 glazen over ben gestapt op halve glazen.

vis Fico

We hebben de lekkerste en mooiste gerechtjes met vis en vlees gegeten. En zelfs het brood met kruidenboter was bijzonder. Niks geen saai wit bakje, maar op een steen op tafel werd de bijzondere boter met nootachtige smaak geserveerd. Lekker dat het was!

Hoofdgerecht entrecot Fico

Verhaal bij het gerecht

Bij elk gerechtje dat geserveerd wordt, vertellen ze precies welke ingrediënten er gebruikt zijn. Het verhaal om het gerecht heen, is wat de ervaring compleet maakt. Nieuwe eigenaren chefkok Menno van der Pol en bedrijfsleider Norbert Zunnebeld runnen sinds 1 november 2018 het restaurant. Samen runnen zij ook al het restaurant in de watertoren: WT Urban Kitchen, bij Heuveloord.

gerechtje Fico in Utrecht

Bedankt dat we mochten komen eten Fico!

Waar: Veilinghavenkade 14, Utrecht
Website: www.ficoutrecht.nl

Meet tips voor Utrecht? Lees ook het artikel Tips voor een weekendje Utrecht!

Dessert Fico in Utrecht

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief