Bezienswaardigheden New York

Bezienswaardigheden New York
In New York zijn talloze bezienswaardigheden. Ga jij binnenkort naar the city that never sleeps en wil je weten welke – sommige letterlijk – hoogtepunten zéker op je lijstje moeten staan? Gebruik dan deze lijst als checklist voor jouw stedentrip naar New York!

The Empire State Building 
Met zijn 381 meter is The Empire State Building een van de hoogste gebouwen van New York. De allerhoogste wolkenkrabber is het One World Trade Center waar je overigens ook op kunt. Het Empire State is 365 dagen per jaar geopend, dus je hoeft niet bang te zijn voor een dichte deur te staan.

Bezienswaardigheden New York

Top of the Rock
Wil je The Empire State Building zien, ga dan naar Top of the Rock. Dit 70 verdiepingen tellende gebouw is gelegen boven het Rockefeller Plaza, waar in de winter een gezellige schaatsbaan voor de deur staat. Lager dan het Empire State, maar als je die overdag bezoekt en Top of the Rock ‘s avonds (of andersom natuurlijk) kom je gegarandeerd met de mooiste kiekjes thuis.

American Museum of Natural History
In dit museum waan je je op de set van de film Night at the Museum. Voor de film werd de buitenkant van het gebouw gefilmd, de scènes binnen  werden nagebootst in een studio in Canada. Het museum is enorm en alleen het gebouw is al een bezoek waard. Wil je alles zien in het museum, dan moet je er wel wat uurtjes voor uittrekken. Verdwalen is overigens ook niet uitgesloten.

Bezienswaardigheden New York

Brooklyn Bridge
Je kunt niet in New York geweest zijn zonder de Brooklyn Bridge gezien te hebben. De enorme hangbrug verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en biedt een prachtig uitzicht over Manhattan én Brooklyn. Loop ‘s ochtends vroeg of juist later op de middag (niet in de ‘spits’, dan loop je in polonaise) over de brug en geniet van al het moois.

Bezienswaardigheden New York

Ground Zero
Precies op de plek waar de Twin Towers stonden, staan nu twee grote vierkante bakken waar water in stroomt. Op de randen van het indrukwekkende monument lees je de namen van alle slachtoffers die op 9/11 bij de aanslagen omgekomen zijn. Op Ground Zero kun je het 9/11 Memorial bezoeken. Erg indrukwekkend en heftig. Naast de plek waar de Twin Towers stonden, staat nu het One World Trade Center (Freedom Tower) dat met 541 meter het hoogste gebouw van New York is. Voor 32 dollar kun je helemaal naar boven om op het observation deck tot in de verste verten te kijken.

Bezienswaardigheden New York

Vrijheidsbeeld
Natuurlijk kan ook het Statue of Liberty niet in deze lijst ontbreken. Er varen vele boten naar of langs het Vrijheidsbeeld, je kunt zelf kijken wat je het leukst vindt. Het symbool voor de vrijheid was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring én als teken van vriendschap. Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island. Je kunt ervoor kiezen om het voetstuk of de kroon te bezoeken of om een van de boten te kiezen die langs het beeld varen, ook dan heb je prachtig zicht.

Wil je inderdaad meerdere bezienswaardigheden van je lijstje strepen, wellicht is de city pass dan wel iets voor jou. Lees dit artikel voor tips om je reis naar New York te plannen!

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

11 reacties

    Leave a Reply