Biertuinen in Praag: dit zijn de leukste biergarten

Biertuinen in PraagBiertuinen in Praag? Die zijn er genoeg! Tijdens je citytrip naar Praag dompel je je onder in het stadsleven en daar mag een bezoek aan een van de biergarten niet bij ontbreken. Dat alcohol (lees: bier en wijn) goedkoop is in Tshechië is alleen maar mooi meegenomen. Kun je makkelijk meer biertuinen bezoeken.

Biertuinen in Praag
Riegrovy Sady Beer Garden

Biertuinen in Praag
De grootste biertuin in Praag is Riegrovy Sady Beer Garden, in dit park café vertoef je makkelijk een hele dag. Met verschillende bieren op de tap, wijnen en cocktails en genoeg lekker Tsjechisch eten wil je van ‘s middags tot ‘s avonds blijven. Denk aan gegrilde kip en worstjes. Je zit gezellig bij elkaar aan grote houten picknicktafels en onder de sfeervolle lampjes.
Bier: Gamrinus, Kozel en Pilsner Urquell en twee bieren van Zemský Pivovar.
Tramhalte: Husinecká of Vinohradská tržnice, Metro: Jiřího z Poděbrad.
Riegrovy sady 28, Praag
www.restauraceriegrovysady.cz

Letná Beer garden

Biertuinen in Praag
Wil je naar een van de populairste biertuinen in Praag? Dan moet je bij Letná Beer Garden zijn. Het mooie uitzicht over de stad en de rivier de Moldau krijg je er gratis bij. Net als het ‘dak’ van de bladeren van alle bomen die in de garden staan. Bij de diverse kraampjes haal je bier (of andere drankjes) en goedkope pizza’s. Tip: blijf tot zonsondergang.
Bier: Pilsner Urquell en Gambrinus
Tramhalte: Nábřeží Kapitána Jaroše
Letenské sady, Praag
www.letenskyzamecek.cz/cz/restaurace/zahradni-restaurace

Tiskárna na vzduchu

https://citystyleguide.nl/kip-bij-kloek/
Voor een van de beste Tsjechische speciaalbieren op tap (Polička) ga je naar de biertuin Tiskárna na vzduchu. Dit is een van de biertuinen in Praag waar het een culturele broedplaats is. In het Stromovka Park worden regelmatig concerten, foodfestivals en openluchtbioscopen georganiseerd. Aan gezelligheid geen gebrek dus!
Bier: Polička, Pilsner Urquell, Birell en Únětická. Ook wijn, ciders en andere dranken.
Tramhalte: Výstaviště Holešovice
Areál Výstaviště,  Praag
www.tiskarnanavzduchu.cz

Beeld: Tiskárna na vzduchu, Riegrovy Sady Beer Garden, Letná Beer garden, Tiskárna na vzduchu, Mijn Praag Tours, ©CzechTourism 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief