Bijzondere stedentrips Europa

Bijzondere stedentrips Europa
Bijzondere stedentrips in Europa zijn nóg leuker dan citytrips naar de bekende steden waar je regelmatig komt. Sharon Riga werkt als stewardess bij KLM en vliegt voor haar werk heel Europa door. Wekelijks ziet ze andere steden en soms is ze op wel twee verschillende bestemmingen per dag. Sharon weet als geen ander de mooiste steden te vinden en op haar Instagramaccount houdt ze ons op de hoogte van al dat moois. Ze tipt 5 bijzondere stedentrips in Europa!
5x bijzondere stedentrips in Europa
Dubrovnik – Kroatië

Deze Kroatische stad ligt aan de Adriatische Zee, waardoor een stedentrip naar Dubrovnik ook gelijk een strandvakantie is. Op de strandjes kun je prima de hele dag vertoeven terwijl je aan je cocktail nipt. Ook dwaal je tijdens je citytrip door de mooie straatjes van Dubrovnik en snuif je er een hoop cultuur op. Pssst… je loopt er door een heuse filmset, want Game of Thrones is in Dubrovnik opgenomen. Je bent er in zo’n twee uur vliegen vanaf Amsterdam.

Gdansk – Polen

Misschien denk je bij Polen niet gelijk aan Gdansk, of is een citytrip naar Polen sowieso nog niet in je opgekomen. Why not? Je bent er in 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en je waant je direct in een andere wereld. Het is er meestal niet heel warm, maar in juni, juli en augustus is het er aangenaam met zo’n 20 graden.

Bologna – Italië
Bij een stedentrip naar Toscane denken de meeste mensen aan Florence en wordt Bologna vaak vergeten. Bologna is de stad waar de pasta bolognese (ofwel pasta al ragù) vandaan komt. Traditioneel wordt deze met tagliatelle gemaakt, en niet met spaghetti. Al die pasta loop je er weer af door de ‘Le Due Torri’ te beklimmen. Het is een hele klim, met bijna 500 treden, maar het uitzicht is het meer dan waard.
Bilbao – Spanje
Bilbao is de grooste stad van Baskenland. Hier eet je de lekkerste tapas genaamd Pintxos. Pintxos zijn de Baskische versie van tapas en zien eruit als kleine broodjes met vooral vis en vlees erop. De place to be voor Pintxos is Plaza Nueva. Hier eet je al de lekkerste Pintxos tussen de 1 en 3 euro. Mocht je genoeg hebben van alle Pintxos, dan kun je er tevens uitstekend winkelen en een bezoekje brengen aan het Guggenheim Museum.
Bijzondere stedentrips Europa
Alesund – Noorwegen
In 418 traptreden beklim je de Askla berg in Noorwegen waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de fjorden. Mocht je geen genoeg krijgen van het uitzicht dan kan je tevens ook nog hiken naar de Sukkertoppen. De top van de berg is 314 meter hoog.
Benieuwd naar de reisfoto’s van Sharon? Neem dan een kijkje op haar Instagram: www.instagram.com/sharonriga

Wil je per trein Europa verkennen, dat kan! In dit artikel lees je er alles over. Ook zochten we de goedkoopste stedentrips in Europa voor je uit. Enjoy! 

Beeld: Sharon Riga 

5 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief