BitterFest: een ode aan de bitterbal

BitterFest: een ode aan de bitterbal

Dit is misschien wel het beste nieuws van deze zomer, want er komt een heus bitterbal festival aan! Op 15 juli vindt in Amsterdam BitterFest: een ode aan de bitterbal plaats bij Atelier Restaurant & Bar.

BitterFest: een ode aan de bitterbal

Op het bitterbal festival BitterFest kun je als bitterbal-liefhebber je geluk niet op. Er zijn namelijk zo’n acht ambachtelijke bitterbal ‘stages’ op het terras waar al het lekkers wordt gefrituurd. De gezelligheid wordt helemaal afgemaakt met lekkere drankjes, zoals koud bier. Dé perfecte combinatie voor veel Nederlanders: bier en bitterballen.

Laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een bitterballetje op z’n tijd? Bij ons loopt het water al in de mond hoor denkend aan een mandje goudbruine krokante bitterballen. De liefde voor de bitterbal moet dan ook goed gevierd worden, vonden de organisatoren van BitterFest: een ode aan de bitterbal. En je kan niet anders dan het er mee eens zijn natuurlijk. Wil je ook een dag vol bitterballen? Dan moet je op 15 juli bij Atelier Restaurant & Bar zijn. Ook als vegan kun je gewoon aansluiten, want ook vegan bitterballen zijn van de partij.

Gefrituurde snacks

Op het terras – want een festival moét natuurlijk buiten – kun je met je bitterbal stempelkaart tastings doen van verschillende bitterballen. Ben je na 36 bitterballen tóch toe aan iets anders? Dan ga je voor een andere haute cuisine frituur. Lees: de lekkerste snacks. Bij de snacks drink je lokale biertjes die matchen bij jou bitterbal en geniet je van de bitter tunes van de dj.

Kortom: dit bitterbal festival is voor iedereen die van gezelligheid, bitterballen en bier of andere drankjes houdt. Op deze dag vier je het bestaan van deze fijne snack en geniet je vooral van al het lekkers.

Waar: Valschermkade 16, Amsterdam
Website: www.atelier-schinkel.nl
Facebook-event:
BitterFest

Ben je in Amsterdam en wil je inspiratie voor een weekendje vol hotspots? In dit artikel staan tips voor een weekendje Amsterdam!

Beeld: BitterFest

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief