Slaaptip: Boutique design hotel The Albus

Slaaptip: Boutique design hotel The AlbusStaycation op de planning? The Albus hotel is your getaway voor een stedentrip in het centrum van Amsterdam. Het boutique design hotel bestaat alweer 15 jaar en is speciaal voor dit jubileum helemaal vernieuwd. Denk: bladgoud op de muur en fotokunst in de hal, waarmee het hotel nóg luxer wordt.

The Albus hotel

Slaaptip: Boutique design hotel The Albus

Zo’n zeven jaar geleden kreeg het hotel ook al een restyling, waarmee het een viersterren boutique design hotel werd. Inclusief het creatieve Senses-restaurant, dat bij het hotel hoort. CityStyleGuide sprak eigenaar Taco van der Meer over zijn Albus, want waarmee verschilt het hotel eigenlijk van alle andere hotels in Amsterdam? “Sommige hotels noemen zich een design hotel, maar beschikken maar over een paar design-objecten. In The Albus hotel beschikken wij over design dat speciaal voor ons hotel is gemaakt. Het zijn originele ontwerpen en geen replica’s. Over design gesproken, onze nieuwe wastafel is een mooi voorbeeld van een eigen ontwerp en een zoektocht naar een producent die ons het gewenste eindproduct kon leveren, alleen voor The Albus hotel.”

Slaaptip: Boutique design hotel The Albus
Kamers

Ja, het vernieuwde designwastafelmeubel heeft nu ook verwarmde en verlichte spiegels, zodat je je beter kunt scheren en je make-up nog beter kunt bijwerken. Overigens wordt er ook een fijne nieuwe zeeplijn – voor hem en haar – ontwikkeld voor The Albus hotel. Kun je die mooi gebruiken onder de heerlijke regendouche. Alle 75 badkamers kregen een metamorfose en ook de gangen kregen een likje kobaltblauwe verf op de muren voor een extra boutique gevoel. Oh en niet te vergeten, bladgouden elementen op de deuren, nieuwe sfeerverlichting en kunst sieren de kobaltblauwe muren.

Slaaptip: Boutique design hotel The Albus
Milieu

Groen staat hoog in het vaandel bij het hotel en daarom werd er een compleet nieuw airconditioningsysteem geïnstalleerd. “We zijn als hotel ook erg bewust bezig met het milieu. The Albus is het eerste hotel in Europa dat geen gas meer nodig heeft voor zijn energievoorziening. Alles werkt op elektra”, vertelt Taco.

Slaaptip: Boutique design hotel The Albus
Restaurant Senses

Hoewel er genoeg hotspots in de buurt van het hotel zijn om te eten, kun je ook gewoon lekker ‘thuis’ blijven. Bij Senses by Lars Bertelsen worden creatieve gerechten bereid, van dagelijks verse en duurzame ingrediënten. Door de open keuken zie je precies waar de chefs mee bezig zijn en vang je vast een glimp van de lekkere gerechten op. Het drie- tot zesgangenmenu wisselt wekelijks en is altijd een verrassing. Taco vertelt: “Ik ben bijzonder trots dat het hotel op diverse review websites geroemd wordt om de zeer vriendelijke service en de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarnaast, maar niet minder belangrijk, de eervolle vermelding van ons eigen restaurant  Senses in de Lekker500 (de top 500 van restaurantgids Lekker) en de vermelding van Senses op de vijftiende plek van de ruim 3.000 Amsterdamse restaurants op website van Tripadvisor.” Het toekomstplan van The Albus? “Uitgroeien tot één van de beste viersterrenhotels van Amsterdam.”

Waar: Vijzelstraat 49, Amsterdam
Website: www.albushotel.com

Beeld: The Albus Hotel

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply