Buza Bar Dubrovnik

Buza Bar

Buza Bar wordt ook wel hole-in-the-wall genoemd, omdat de bar verstopt zit tussen de rotsen van Dubrovnik. Bij Cafe Buza kijk je uit over de Adriatische Zee, het eiland Lokrum en de bootjes.

Buza Bar Dubrovnik

Buza Bar

Met stip bovenaan mijn things to do lijstje in Dubrovnik stond Buza Bar. Het viel dan ook niet tegen toen we dit toffe café in real life zagen. Aan de rand van de oude stad moet je een opening door, waarna je de bar direct tussen de rotsen ziet liggen door de grote witte parasols. Je komt er door de trappen naar beneden te volgen, wel oppassen want we hebben twee keer iemand bijna zien vallen.

Buza Bar
Verdiepingen

Door de twee ‘verdiepingen’ – een soort lagen in de rosten – heeft het een extra leuk effect. Je kunt als je een plekje ziet gelijk gaan zitten, dan komt er iemand naar je toe om je bestelling op te nemen. Je hoeft dus niet zelf naar de bar te gaan om te bestellen, maar het kan wel mocht je dat willen. Met een beetje geluk zit je front row en ben je getuige van zwemmers die van de rots afspringen.

Buza Bar

Er zijn mensen genoeg die de trappen door Buza Bar helemaal aflopen en bij de cliff terecht komen. Daar springen ze van de rotsen of zitten ze op een steen met hun eigen drinken (dit kun je dus ook doen als er geen plek is bij het café).

Drankjes

Buza Bar

Bij deze Kroatische hotspot zijn alleen drankjes te bestellen, dus geen eten. Het enige ‘hapje’ op de kaart is een schaaltje nootjes. Terwijl de muziek lekker aanstaat, zit je er heerlijk met je wijntje, biertje of frisje. Wijn krijg je overigens in een schattig flesje, drinken doe je bij Buza Bar uit plastic bekertjes. Ik vind dat wel wat hebben. Je zet je bekertje in de houten houders, zodat ze bij een harde windvlaag niet omvallen. Wij waren rond half 6 bij het café en toen was het druk, maar niet te druk. Plek genoeg om lekker te borrelen!

Buza Bar

Waar: Crijevićeva ul. 9, 20000, Dubrovnik
Website: www.facebook.com/beachbarbuza

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply