Castello di Verrazzano wijntour: wijnproeven in Florence

Castello di Verrazzano wijntour

Ben je zoek naar een wijnproeverij in Greve in Chianti, Italië? Dan ben je met je stedentrip naar Florence op de goede weg. Stewardess bij KLM Sharon Riga tipt de wijntour bij Castello di Verrazzano!

Castello di Verrazzano wijntour
Castello di Verrazzano wijntour

“Op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Florence vind je Castello di Verrazzano. Het Castello Di Verrazzano ligt in Greve, tussen Florence en Siena”, vertelt Sharon. Mocht je de kans krijgen dan zijn deze twee steden zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. “Het prachtige kasteel waar je kunt wijnproeven is eigendom van de Verrazzano familie uit de VII eeuw.”

Castello di Verrazzano wijntour

Wijnproeven Florence

“Voor 18 euro per persoon krijg je een rondleiding over het landgoed en door de wijnkelders. Als afsluiter – het leukste van de wijntour – mag je drie heerlijke rode wijnen proeven. Vergeet na afloop vooral geen bezoek te brengen aan de bijbehorende winkel.” Daar hebben ze de lekkerste wijnen, die je kunt kopen voor thuis. Of voor tijdens een picknick in de mooie omgeving.

Castello di Verrazzano wijntour

“Wil je je ervaring compleet maken? Huur een scooter en waan je tussen de prachtige wijnvelden van Toscane voor de mooiste uitzichten onderweg. Een scooter huur je al voor 60 euro per dag.”
Via Castello di Verrazzano, 1, 50022 Greve in Chianti FI, Italië
www.verrazzano.com

Castello di Verrazzano wijntour

Sharon reist voor haar werk én privé de hele wereld over. Zo was ze onlangs op stedentrip naar Rio de Janeiro. Een prachtige stad, die bij veel mensen nog niet heel hoog op hun verlanglijstje staat. Des te leuker is het om deze Braziliaanse stad snel te bezoeken. Haar tips lees je in het artikel 5x tips Rio de Janeiro.

Volg Sharon Riga ook op Instagram!

Ben je op stedentrip in Florence? Ga dan biologische pizza’s eten bij SimBIOsi en misschien kun je wel een roadtrip maken naar de stad Lucca, waar je heel lekker kunt eten en drinken. Een prachtige plek!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld Castello di Verrazzano wijntour: Sharon Riga 

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief