The Cat Café & Cigar Lounge Rotterdam

The Cat Café & Cigar Lounge

The Cat Café & Cigar Lounge is – zoals de naam al zegt – een plek waar nog gerookt mag worden. Deze hotspot viert haar jubileum, want inmiddels kun je er al vijf jaar terecht voor een sfeervolle avond op een bijzondere ontmoetingsplek.

The Cat Café & Cigar Lounge

Op de kaart staan 45 (!) soorten whisky’s, 25 verschillende rums, 50 speciaalbieren (waarvan 10 op de tap) en 10 verschillende soorten wijn. Dat alles (nou ja, niet allemaal op 1 avond natuurlijk), drink je in het bijzondere café dat een zwart plafond heeft. Op het plafond is de Londense Millennium Bridge via spiegels in 3D-vorm te zien. Heel gaaf. Ondertussen lounge je lekker weg bij de Jazz muziek, al dan niet met een sigaar in de hand.

The Cat Cafe & Cigar Lounge

The Cat Café & Cigar Lounge past precies in de culturele Rotterdamse buurt nabij de Stadsschouwburg. Niet alleen kunst- en cultuurliefhebbers komen er graag, ook studenten, zakenmensen en expats weten de weg naar het café te vinden. Eerst alleen om een van de bijzondere dranken te proeven, nu ook voor de burger die de kaart siert. De Heresfordburger wordt in allerlei variaties op een Brioche broodje (van Jordy Bakery) geserveerd.

Proeverij

Gaat jouw hart ook sneller kloppen van een proeverij? Het woord alleen al klinkt zo gezellig. Van alles een beetje, zodat je lekker veel verschillende dingen kunt proberen. Bij The Cat Café & Cigar Lounge kun je natuurlijk een Whisky of Rum tasting doen. Je krijgt dan vier proefglaasjes en een Chaudfontaine (blauw of rood) voor 20 euro per persoon. Nóg leuker – voor GT fans althans – is de Gin Tonic proeverij! Je proeft vier (!) verschillende soorten Gin Tonic’s. Of je dan niet lallend de tent uitgaat? Alleen als je heel snel drinkt!

Waar: Mauritsstraat 1b, Rotterdam
Website: www.thecatrotterdam.nl

Ben je toch in Rotterdam? De beste pizza’s in de stad eet je bij deze hotspots en hier kun je terecht als je nóg meer hamburgers wilt proeven.

Beeld: The Cat Café & Cigar Lounge

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply