Chocolade- en patisseriewinkel WALDO in Amsterdam

brownie oreo bij Chocolade- en patisseriewinkel WALDO in Amsterdam

Chocolade en patisserie lovers opgelet! Chocolade- en patisseriewinkel WALDO in Amsterdam is er een voor bovenaan je must visit lijst tijdens je weekendje Amsterdam. Voor iedere zoetekauw is een bezoek aan deze fijne winkel een feestje. De lekkerste gebakjes, chocolade en brownies koop je hier. En – hoe tof is dat – je kunt er ook je eigen taartje samenstellen. Wanneer gaan we?

Chocolade en gebakjes bij WALDO

De 35-jarige Waldo – ja, vandaar de naam van de patisserie – werkt al sinds zijn vijftiende in de bakkerij. “Het ging me altijd zo makkelijk af dat het eigenlijk niet anders kon dan dat ik daarmee verder ging. Zes jaar geleden besloot ik om zelfstandig ondernemer te worden. Met €600 erfenis van mijn oma als startbudget begon ik in een klein keukentje en ging ik met mijn producten naar markten en festivals.” Hij vertelt dat er ook een brownie-foodtruck kwam. Want, met zo’n kleine begroting kun je minder grote stappen maken, maar geniet je van elke stap extra veel. 

Waldo aan het werk bij Chocolade- en patisseriewinkel WALDO in Amsterdam

Inmiddels is er een heuse patisseriewinkel. Where is WALDO? Aan de Elandsgracht in Amsterdam! “Ik sluit ook meerdere winkels niet uit, mijn doel is een begrip in Amsterdam te worden.” Nou, dat begrip ben je al hoor Waldo. Want welke patisserie kan zeggen dat hij zulke lekkere taartjes verkoopt – die je ook nog eens zelf kunt samenstellen – én daarnaast op allerlei foodfestivals in Nederland staat?!

Stel je eigen taartje samen

Minitaartjes zijn de specialiteit van Waldo ‘en dan vooral de lemon pie’. Dus met de smaak van alle lekkernijen zit het wel goed. Maar het aller-allerleukste vind ik dat je bij chocolade- en patisseriewinkel WALDO je eigen taartje kunt samenstellen. Je kiest een bodem (bijvoorbeeld chocolade crunch of een zanddeeg bodem), een vulling – denk aan cheesecake, lemon pie of chocolademousse – en daarna een topping als merengue, vers fruit of crumble. Daar loopt het water je toch van in de mond? Ook zijn er altijd verrassende smaken buiten de kaart om.

Online brownies bestellen

Ja, ook de brownies van WALDO zijn finger lickin’ good! Een hele grote plus is dat je niet hoeft te wachten tot je WALDO treft op een foodfestival of langs de winkel aan de Elandsgracht loopt. Je kunt de brownies – in 9 verschillende soorten – namelijk online bestellen.

Blondie Framboos brownie bij WALDO

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, betekent dezelfde werkdag nog verzonden als brievenbuspost. Zijn jouw (mis)baksels voor een verjaardag mislukt? Dan bestel je snel nieuwe brownies (van cheesecake framboos tot brownie oreo) op www.waldobrownie.nl. Gewoon vriendelijk lachen als de visite naar het recept vraagt! 

Waar: Elandsgracht 91, Amsterdam
Open: maandag t/m zaterdag van 10.00 – 18.30 uur
Website: www.waldopatisserie.nl

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: Chocolade- en patisseriewinkel WALDO in Amsterdam, Kyonne Leyser

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply