CityStyleGuide: 28 uur in Parijs

28 uur in Parijs

Bonjour! Een stedentrip hoeft niet altijd een heel weekend te zijn, maar kan ook príma een nachtje weg zijn. Natuurlijk kan dat makkelijk in Nederland en zijn er genoeg toffe steden om eens naartoe te gaan (Groningen of Zwolle bijvoorbeeld). Maar hoé leuk is het om een nachtje naar Londen of Parijs te gaan?

28 uur in Parijs

In april ging ik samen met mijn moeder en zusje naar Londen: op zaterdagochtend vroeg heen en zondagavond laat terug. Stonden we dan om 7.15 uur op London Stansted, doordat het daar een uur vroeger is heb je nóg langer de tijd! Precies een maand later gingen mijn vriend en ik naar Parijs, oui oui. Ik had een leuk hotel gevonden (hotel Panache) en wilde er graag een keer slapen. Et voilà, boeken maar.

CityStyleGuide: 28 uur in Parijs

Het hotel was prachtig en de croissants bij het ontbijt heerlijk. Ik heb overigens extra van de pain au chocolats genoten, want die mag ik nu ik New Fysic doe natuurlijk even niet. Maarja, dan pas ik hopelijk van de zomer wel weer in een badpak. Misschien dat een nachtje Ibiza ook een goed idee is?

CityStyleGuide: 28 uur in Parijs

Anyway, Parijs leent zich in ieder geval uitstekend voor een korte citytrip. We reden op dinsdagochtend weg uit Utrecht, om vervolgens pas tegen drie uur in Parijs aan te komen. En gingen woensdagavond laat terug. Wil je je tijd ultiem benutten, ga dan vóór de spits al rijden. Dan kom je niet – net als wij – in een lange file bij Antwerpen en Brussel terecht. De parkeergarage hadden we van tevoren al geboekt via Parclick (niet gesponsord, wel heel handig), dus we konden zo doorrijden zonder te zoeken naar een geschikte plek. Na onze spullen in het hotel gedropt te hebben, zijn we gelijk op een terras in de zon gaan zitten. Un vin erbij en niets meer aan doen!

CityStyleGuide: 28 uur in Parijs

Hotspot hunting

‘s Avonds hebben we bij een hele leuke hotspot gegeten: Come In (13 Rue Commines). De inrichting is heel leuk en het eten megalekker, maar daarover in een apart artikel meer. Daarna zijn we naar rooftopbar Le Perchoir geweest voor een drankje. Ze hebben hele goede cocktails en als je niet weet wat je moet kiezen, dan maken ze er een naar wens voor je.

CityStyleGuide: 28 uur in Parijs

De volgende dag hebben we ontbeten in het restaurant van ons hotel. Bij hotel Panache kun je overigens ook gewoon binnenlopen voor een petit déjeuner (tegen betaling) als je geen hotelgast bent. De rest van de dag hebben we hotspots gezocht, door de stad gestruind en lekker gegeten. Alle hotspots komen binnenkort online!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

14 reacties

    Leave a Reply