Citytrip New York plannen

Citytrip New York plannen
Ben jij druk bezig met het plannen van je citytrip naar New York? Om je planning iets soepeler te laten verlopen, hebben we een paar handige tips voor je op een rij gezet. Van het ESTA-reisformulier aanvragen tot tickets voor een sportwedstrijd boeken. Enjoy NYC!

ESTA-reisformulier
Als je voor minder dan 90 dagen naar New York gaat, dan moet je een ESTA-aanvraag doen. Dit is een online toestemming om vanuit een Visa Waiver Program land de Verenigde Staten in te mogen. Is gewoon iets dat je van tevoren ‘even’ moet regelen, kost $14 per aanvraag en moet minimaal 72 uur voor vertrek aangevraagd zijn.

Citytrip New York plannen

City Pass
Ben je van plan het Empire State Building op te klimmen (grapje, dat zou hels zijn), naar het Guggenheim en Top of the Rock te gaan? Maar heb je geen zin om overal
los een kaartje voor te kopen? Als je meerdere bezienswaardigheden bezoekt, dan is de City Pass een uitkomst. Je betaalt $114 en kunt dan bij 6 bezienswaardigheden (uitzichtpunten, boottochtjes en musea) naar binnen zonder dat je in de rij hoeft te staan. Sounds good, isn’t it? Ook dit kun je voor vertrek al regelen.

Vanaf het vliegveld
Wil je je eerste dollars niet uitgeven aan een yellow cab, maar wel snel je koffers in het hotel dumpen? Vanaf het vliegveld kun je de trein nemen (dan moet je daarna waarschijnlijk nog met je mega koffer in de drukke metro), maar je kunt ook voor een gedeeld busje kiezen. Voor SuperShuttle koop je op het vliegveld een ticket per persoon en je wordt dan opgeroepen als het busje er is. De bus rijdt langs alle hotels, het kan dus zijn dat je er als eerste uit mag maar ook als laatste. Ligt maar net aan de route en het aantal mensen in de SuperShuttle.

Citytrip New York plannen

Metrokaart
Nog even een mededeling van huishoudelijke aard. In New York zul je de metro veel gebruiken, tenzij je van héél veel wandelen houdt. Telkens een los kaartje van $2,75 kopen lijkt verleidelijk (been there, done that), maar een MetroCard voor 7 dagen is toch
écht goedkoper. Je geeft wel gelijk $31uit, maar springt dan 7 dagen in en uit de metro wanneer je maar wilt.

Citytrip New York plannen

Musical en sportwedstrijden
Voor het echte New York gevoel bezoek je een sportwedstrijd in een van de stadions of een musical op Broadway. Zo kun je als je er redelijk op tijd bij bent (of juist last minute) relatief goedkope tickets scoren voor een basketball- of honkbalwedstrijd. Lijkt het je tof om een NBA-wedstrijd bij te wonen van de New York Knicks of de Brooklyn Nets, kijk dan op de site van de club zelf en kies via Ticketmaster je stoel. Honkbalwedstrijden zijn veel populairder, dus reken op een hoger bedrag. Gaat jouw hart sneller kloppen van mooie musicals, dan mag je Broadway niet overslaan. Je kunt van tevoren online tickets kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om bij een TKTS Booth op de dag zelf je musicalkaartje te kopen. TKTS is te vinden op Times Square (geen aanrader, druk!), South Street Seaport en Downtown Brooklyn. Als je WIFI hebt, check dan ’s ochtends online even welke musicaltickets waar in de verkoop gaan. Zo voorkom je teleurstellingen. Het is aan te raden om er vroeg bij te zijn, want op is op. Bij TKTS koop je kaartjes voor de avond zelf of voor de middagvoorstelling van de dag erna met zo’n 50{8b2d2b7742d064625dd675e455205c9f94af408606bf9775a4446b3a4a957abe} korting.

Beeld: eigen 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

15 reacties

Leave a Reply