Friday Vibes: borrelen bij Behind Bars

Friday Vibes: borrelen bij Behind Bars Cocktailbar

Friday Vibes! Voor écht goede cocktails ga je vanavond nog naar Behind Bars in Utrecht. Bij deze cocktailbar drink je de lekkerste cocktails én whisky en worden regelmatig workshops en tastings gehouden. Ideaal voor een feestje of Friday night out!

Behind Bars Cocktailbar

In het weekend – of gewoon op woensdag – een cocktail drinken om de dag lekker af te sluiten, is zo gek nog niet. De cocktails van Behind Bars zijn met liefde én kennis gemaakt, dat proef je. Je kunt kiezen uit zo’n 16 cocktails, fresh of barrel aged. ‘Barrel wat?’ ik hoor het je denken. Bij de Barrel Aged cocktails op de kaart heeft de houtsmaak vier tot zes weken de tijd gekregen om in de cocktail te ‘trekken’. Hierdoor smaken de Barrel Aged Cocktails ronder en zoeter dan een ‘verse’ cocktail. Ze zijn dan ook iets duurder: 12,50 euro. De fresh cocktails zijn in deze Utrechtse hotspot vanaf 9 euro.

Friday Vibes: borrelen bij Behind Bars Cocktailbar

Op de cocktail kaart staat achter elke naam van de cocktail ook precies wat je kunt verwachten. Spicy, Sour, Fresh, Smokey, Fruity, Milky of Strong bijvoorbeeld. Hartstikke handig! Vooral als de ingrediënten niet zo heel veel zeggen. De Zombie is – zoals de naam al zegt – strong (en sweet) en is dan ook limited tot twee per persoon. Anders ga je stuiterend de deur uit. Bij alcohol is het belangrijk om goed te eten, ha! Probeer sowieso maar eens de bar bites over te slaan in de cocktailbar, lukt je niet hoor. Het kaasplankje, de droge worst en gemixte nootjes zien er veel te lekker uit.

Whisky

Ook als whisky-liefhebber kun je hier je hart ophalen. Er zijn héél veel verschillende soorten whisky uit Japan en Taiwan te bestellen, van 50 ml of 25 ml. Mocht je meerdere soorten willen proeven dan kun je voor de Whisky Flight gaan, waarbij je 15 ml van drie verschillende soorten krijgt. Voor een Whisky tasting kun je overigens bij Behind Bars ook terecht. In 120 minuten leer je meer over de verschillende stijlen in Japan. Voor de cocktail fans zijn er een aantal workshops in de cocktailbar: van classic tot bubble.

Friday Vibes: borrelen bij Behind Bars Cocktailbar

Waar: Hamburgerstraat 14, Utrecht
Open: woensdag tot en met zondag
Website: www.behindbarscocktailbar.com

Beeld: Behind Bars

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief