Column: 26 zakken chips lichter

Column: 26 zakken chips lichter - 5,3 kg in een maand afvallen met NewFysic

Ik ben 26 zakken chips lichter dan een maand geleden. Dat zijn ruim 5 pakken suiker! Suiker, wat is dat ook alweer? Ha, ik zit helemaal in m’n nieuwe NewFysic leven hoor. Suiker en vet zijn ver te zoeken. Al droom ik soms wel over avocado’s, pindakaas, bananen en – but of course – chips. Ik zou het allemaal op kunnen, zelfs door elkaar. Zo’n gekke combi is dat trouwens niet, pindakaas met banaan is heerlijk en chips met een avo dipje is nóg beter. Maar ik doe het niet, ik denk dat coach Manja dan niet zo blij met me is. En m’n muffintop ook niet.

Elke dinsdag ga ik braaf naar NewFysic Utrecht waar ik mezelf op de weegschaal hijs en ik bijpraat met Manja. Vandaag was leuk, heel leuk. Want ik ben sinds 1 mei 5,3 kg afgevallen! Dat was me never nooit gelukt zonder Manja en NewFysic. Bij vorige afvalpogingen dacht ik dat ik best (meer dan) af en toe chips mocht. En bij elke verjaardag taart. Oh en borrelnootjes. Die raak ik nu niet meer aan. Voorlopig dan hé. Want over twee weken word ik 30 en dat moét natuurlijk wel gevierd worden met taart en misschien zelfs chips (sorry Manja). Wijn hoort er dan ook bij, al mag ik dat nu gelukkig ook nog. Nee ik ben geen alcoholist, maar ik sprong wel een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik droge witte wijn mag drinken van NewFysic. Twee doordeweeks en twee in het weekend.

Stiekem spaar ik ze soms op. Bij feestelijke aangelegenheden drink ik er toch liever drie of vier. Want wat zijn nou twee wijntjes? Heb je net de smaak te pakken, moet je alweer over op spa rood of cola light. Toch ben ik al die zakken chips op m’n heupen, buik en benen kwijt. Om dat zo te houden smeer ik vanavond maar weer volkoren Melba toastjes met Slankie en een plakje komkommer. Bijna even lekker als een zak Doritos. Als je je ogen dichtdoet en niet nadenkt.

Fat facts: 26 zakken chips kwijt, oftewel 5,3 kg
Startdatum: 1 mei 2017
Doel: toch nog zeker wel 4 kilo lichter

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply