Column: Amsterdam vs de rest van de wereld

Column: Amsterdam vs de rest van de wereld

Van Amsterdam naar Utrecht verhuizen? Ben je helemaal gek geworden? Je hoort het ze gewoon denken, die echte Amsterdammers. Nou ja echte, vaak komen ze zelf ook uit ‘die andere wereld’ en hebben ze alles behalve een Amsterdamse tongval. Naar Utrecht verhuizen is niet zo zeer het grootste probleem, maar hoe ik het in mijn hoofd haal om weg te gaan uit Amsterdam dat is toch wel een dingetje.

Zelf ben ik geen import uit Brabant of Groningen hoor, ik ben in Amsterdam geboren en een klein beetje getogen. Na in een dorpje in de buurt van the big city gewoond te hebben, verhuisde ik mijn spullen naar Utrecht (ieks!!) om daar te gaan studeren aan de School voor Journalistiek. Eenmaal afgerond, vond ik een baan in de lievelingsstad van velen en van mij. Ik werd weer verliefd op Amsterdam en – even tussen jou en mij – ik zal dat altijd blijven. Ik moest en zou er wonen, het liefst direct. Het uitzicht over twee grachten maakt goed dat mijn huis een beetje mini is. Net zoals de Jordaan en het pareltje van de Jordaan: café Nol. Op kruipafstand van mijn appartement, ja echt. De rest is geschiedenis.

Nu verhuis ik úít Amsterdam – volgens de Atlas voor gemeenten de populairste stad van Nederland – , in plaats van ín Amsterdam zoals de meeste millennials. Generatie Y gaat niet weg uit Amsterdam. ‘Ze’ zeggen het ook gewoon hoor, draaien ze hun hand niet voor om. Zelfs de makelaars die ik heb gesproken zeiden het: ‘Goede tijd om je huis te verkopen, máár…’ Ja dan weet je al precies wat er volgt: ‘Ga je Amsterdam dan niet missen?’ of ‘Leuk hoor, maar Amsterdam…’ Mensen! Het is Utrecht, geen Fiji. En Utrecht staat mooi wel op het punt Amsterdam van de eerste plek te verstoten.

Oké Oké het is al snel 25 minuten met de trein en ik zal het er heus wel eens missen. Maar mocht het missen toch te groot worden, dan verhuis ik toch gewoon weer terug? Tegen die tijd zijn de huizen vast ook weer betaalbaar. Hoop ik. Ben jij zo’n dertiger die niet in de rest van de wereld wil wonen, kijk dan morgen vooral op Funda. Kun je mijn pareltje bekijken en misschien wel kopen. Spannend!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief